Joburi de viitor – continure

0
1968
Joburi de viitor

Multe tipuri de comercianti si profesionisti sunt astazi foarte solicitati si probabil vor continua sa aiba mari oportunitati in urmatoarele decenii. Alte tipuri de lucratori fac joburi de viitor pe marginea tehnologiei si a schimbarilor culturale. Pentru ei, oportunitatile nu sunt raspandite, dar ar putea fi foarte curand. Urmatoarele exemple reprezinta mai multe locuri de munca existente care ar putea fi cariere de top pentru viitor.

6. Managerul serviciilor medicale

Sectorul sanatatii poate suferi mai multe schimbari in deceniile urmatoare. Fiecare organizatie medicala va avea nevoie de lideri si de manageri foarte bine informati pentru a ii ajuta sa se adapteze la schimbarile legale, de reglementare si tehnologice, imbunatatind in acelasi timp calitatea si eficienta serviciilor pe care le ofera.

7. Analist de date

Datorita avansarii in materie de calcul si a unei schimbari culturale spre o mai mare urmarire si masurare, cantitatea de date colectate in fiecare an creste uimitor. Organizatiile de toate tipurile au acum capacitatea de a aduna informatii atat de detaliate incat devine din ce in ce mai dificil pentru multi dintre ei sa-si dea seama ce inseamna totul. Ei au nevoie de profesionisti care nu pot colecta doar datele de care au nevoie, ci si modelele, identifica tendintele trecute si actuale si previzioneaza probabilitatile viitoare. Salariul mediu pentru analistii de date in luna mai 2017 a fost de 57.261,5 USD

8. Specialist in domeniul continutului digital

Una dintre marile revolutii culturale, care continua sa fie inradacinata, este trecerea spre media mai dinamica, digitala, interactiva si la cerere. Datorita dispozitivelor digitale care ne mentin constant conectati la aproape orice fel de informatii sau divertisment pe care vrem sa le consumam, nevoia de continut proaspat nu se termina niciodata. Organizatiile din fiecare industrie descopera ca generarea de continut digital nou devine o cheie majora pentru sustinerea eficientei acestora. De aceea, specialistii in domeniul continutului digital – cu tot felul de titluri si abilitati diferite – sunt din ce in ce mai solicitati, mai ales datorita popularitatii crescande a muncii la distanta si a concursurilor independente. Pentru a va pregati pentru acest tip de pozitie, este inteligent sa obtineti cursuri de formare in domenii precum marketing, scrierea si multimedia si artele digitale.

9. Analist al securitatii informatiilor

Intrucat modul nostru modern de viata se imbina mai mult cu computerele si depinde de tehnologia informatiei (IT), cu totii devenim mai vulnerabili la atacurile cibernetice. Pana acum, am fost norocosi ca hackerii nu au inchis infrastructura critica la scara foarte mare sau pentru o perioada lunga de timp. Dar acea zi vine, probabil, daca nu avem suficienti specialisti in securitatea calculatorului pentru a ajuta guvernul si organizatiile esentiale sa-si protejeze retelele si sistemele informatice. Cybersecurity este o problema la nivel mondial, iar baietii rai devin din ce in ce mai sofisticati in atacurile lor. In perioada 2016-2026, aproximativ 104.000 de locuri de munca sunt asteptati sa se deschida pentru analistii in domeniul securitatii informatiilor.

10. Inginer biomedical

Profesionistii din acest domeniu incep deja sa revolutioneze industria de ingrijire a sanatatii. De fapt, ingineria biomedicala este probabil una dintre cele mai bune cariere pentru a intra daca doriti ca munca dvs. sa aiba un impact pozitiv in anii urmatori. La urma urmei, inginerii biomedicali sunt implicati in toate tipurile de cercetare si dezvoltare de varf. De exemplu, multi dintre ei ajung sa proiecteze lucruri cum ar fi dispozitive medicale sofisticate, organe artificiale, parti bionice ale corpului si implanturi biologice.

Alte job-uri pentru viitor:

11. Specialist în Inginerie Mecanică

12. Specialist în inginerie electronică

13. Consilierul digital pentru dezaclcoolizare

14. Blockchain Developer

15. Pilot sau dispecer în stare civilă sau comercială

16. Tehnician Smart-Building

17. Tehnician 3D

18. Dezvoltatorul realității augmentate

19. Consilier personal de confidențialitate

20. Tehnician de service pentru robotică

21. Inginer de asistență medicală de la distanță

22. Specialist în agricultura urbană

23. Inginer nanotehnic

24. Tehnician Biomech

25. Inginer genetic

26. Designer de realitate virtuală

27. Inginer biologic sintetic

28. Inginer de Control al Vremii