Johnson & Johnson începe un proces notabil de vaccinare

0
899
Johnson & Johnson începe un proces notabil de vaccinare

Studiul său de fază 3 va fi cel mai mare și testează un vaccin cu doză unică

Compania farmaceutică Johnson & Johnson a început luni studiile de fază 3 ale vaccinului ei împotriva coronavirusului. Dar New York Times subliniază că candidatul Johnson & Johnson este unul atrăgător, în sensul că poate ajunge să fie un vaccin cu doză unică. Și spre deosebire de vaccinurile Moderna și Pfizer(aceste două companii au deja studii clinice în curs), care utilizează ARNm și necesită stocare sub temperatură zero, vaccinul Johnson & Johnson are nevoie doar de refrigerare standard.

Procesul de fază 3 al AstraZeneca a fost întrerupt.

Conform celor 60.000 de participanți planificați de Johnson & Johnson pe trei continente, acesta este cel mai mare dintre cele patru studii, care ar putea „oferi o citire mai rapidă”, spune virologul dr. Daniel Barouch.

Studiul va compara vaccinul cu un placebo urmărind ratele simptomatice ale Covid-19 în rândul celor două grupuri.

NBC News raportează că Johnson & Johnson ar putea avea rezultate preliminare în două luni. Compania speră că ar putea fi capabilă să stabilească dacă funcționează până la începutul anului 2021, Wall Street Journal raportând că, dacă totul merge bine, federalii ar putea să-l accepte pentru utilizare de urgență în scurt timp.

Cum funcționează vaccinul: vaccinul pune în funcțiune un adenovirus. Poartă o genă din coronavirus în celule care apoi creează proteine coronavirus – dar nu și coronavirus. Vaccinul împotriva adenovirusului a fost dezvoltat în urmă cu aproximativ 20 de ani și, de la achiziționarea acestuia, Johnson & Johnson l-a folosit pentru a produce patru vaccinuri care au fost administrate de aproximativ 100.000 de ori în total: pentru Ebola, HIV, RSV și Zika.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here