Ludovic Orban susține ideea de administrare în comun a spațiilor naturale protejate

0
989

Pe pagina oficială a Guvernului României a fost postat o notă informativă cu privire la protejarea mediului înconjurător. Astfel, în decursul zilei de astăzi s-a realizat o întâlnire între reprezentanții Guvernului și cei ai mediului asociativ pentru a lămuri câteva aspecte esențiale cu privire la mediul înconjurător.

Consultări substanțiale astăzi între reprezentanții Guvernului și cei ai mediului asociativ asupra mai multor teme de…

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 20 mai 2020

 

„Consultări substanțiale astăzi între reprezentanții Guvernului și cei ai mediului asociativ asupra mai multor teme de actualitate din domeniul protecției mediului.

Punctul de plecare al discuțiilor a fost reprezentat de utilizarea investițiilor din Pactul Ecologic European ca pilon al planului de redresare economică după pandemia COVID-19, o etapă de tranziție către un nou model economic.

Prim-ministrul Ludovic Orban și ministrul Mediului, Costel Alexe, au subliniat că pentru implementarea Pactului Ecologic European în România, Guvernul se bazează pe expertiza organizațiilor neguvernamentale de mediu. Consultările vor fi continuate atât pe această temă, cât și cu privire la Sistemul de Urmărire a Materialelor Lemnoase (SUMAL), în perspectiva operaționalizării acestuia la finalul lunii iunie 2020.

De asemenea, organizațiile de mediu au solicitat reincluderea în administrarea ariilor naturale protejate, precum și susținerea activităților ONG-urilor din domeniu și a unor proiecte de protecție a mediului.

Atât prim-ministrul Orban, cât și ministrul Mediului au afirmat că susțin ideea administrării în comun – autorități publice și mediu asociativ – a ariilor naturale protejate. De asemenea, premierul i-a invitat pe reprezentanții organizațiilor să transmită propuneri pentru definitivarea Planului de relansare economică, aflat în lucru la nivelul Guvernului, menționând că are întreaga deschidere să sprijine activitatea mediului asociativ.

”Veți găsi în noi un partener. Trebuie să gândim foarte bine pașii într-o viziune strategică astfel încât, pe de o parte, acțiunile industriei și oamenilor să aibă consecințe cât mai mici asupra mediului, iar, pe de altă parte, să învățăm să trăim în armonie cu natura”, a afirmat premierul Ludovic Orban.” – se arată în postarea oficială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here