Lui Ion Țiriac i se ia titlul de cel mai bogat român și i se oferă unui specialist IT

0
1002
Daniel Dines

Ion Țiriac , fostul mare tenismen în vârstă de 80 de ani, nu mai este considerat cel mai bogat român. Locul acestuia a fost luat de către Daniel Dines, fondatorul companiei UiPath care are ca și activitate creare de roboți software, relatează digisport.

Conform raportului realizat de către Hurun Report din China, Ion Țiriac are o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari, fiind poziționat în topul miliardarilor lumii pe locul 2,276 din 2,816. Între timp, Daniel Dines, în vârstă de 47 ani, are o avere estimată la 1,4 miliarde de dolari, conform clasamentului revistei Forbes 2019, cea care a stabilit și ierarhia actuală. Astfel, Daniel Dines este primul miliardar din facerea cu roboți software.

Compania pe care o deține Daniel Dines se numește UiPath și este specializată în crearea de roboți software care au capacitatea de a înlocui munca umană. Totuși, Daniel este modest și precizează că performanțele sale nu le-ar fi putut face fără echipa sa.

”Bill Gates obișnuia să vorbească la Microsoft despre un computer pentru fiecare casă. Eu vreau un robot pentru fiecare persoană”, a spus Dines, citat de substantial.ro.

”Secretul creșterii rapide este că am avut un fundament bun, o tehnologie bună care a răspuns la nevoile pieței. Pe lângă acest lucru, dezvoltarea atât de rapidă are de-a face cu abordarea, cu mentalitatea – noi am crezut cu tărie că putem fi lider global”, a mai spus Dines, care deține doar 20% din companie.