Marea tehnologie se angajează să plătească salariile pentru angajații pe oră afectați de planurile de coronavirus

0
592
În urma orientărilor Microsoft de la sfârșitul serii trecute, unele dintre cele mai mari companii de tehnologie din Statele Unite au acceptat să plătească salariile pentru angajații pe oră afectați de răspunsul corporativ continuu la focarul de coronavirus. Este ceea ce trebuie să facă companiile, atât din punct de vedere al sănătății, cât și al securității și să se asigure că lucrătorii pe oră care sunt cei mai afectați de oprirea și lipsurile de muncă nu sunt afectați în mod negativ de evenimentele care nu le pot controla. După cum am raportat mai devreme, Facebook s-a angajat să-și plătească lucrătorii „contingenți”. Și conform unui raport din Axios, Amazon, Google și Twitter li se alătură. Apple nu a răspuns încă acestei inițiative. Într-o declarație către Axios, Amazon și-a asumat același angajament pentru angajații săi. „Vom continua să plătim toți angajații care ne sprijină campusul din Seattle și Bellevue - de la serviciile alimentare, la paznicii de securitate până la personalul de consiliere - în perioada în care angajații noștri sunt rugați să lucreze de acasă”, a declarat compania într-un comunicat. „În plus, vom subvenționa o lună de chirie pentru micile afaceri locale care operează în clădirile noastre pentru a le ajuta în această perioadă.” Google și Twitter și-au asumat aceleași angajamente. Companiile tehnice au preluat această problemă și au primit laude din partea organizațiilor de muncă pentru poziție. Dar organizatorii din zona golfului și nu numai, încurajează companiile să amortizeze lovitura pe oră, lucrătorii se vor confrunta cu salariile pierdute din cauza închiderii birourilor. Problema a atras chiar atenția senatorului democrat Mark Warner din Virginia, care presează companiile Uber, Lyft, Postmates și DoorDash să ofere compensații pentru lucrătorii afectați de coronavirus.

În urma orientărilor Microsoft de la sfârșitul serii trecute, unele dintre cele mai mari companii de tehnologie din Statele Unite au acceptat să plătească salariile pentru angajații pe oră afectați de răspunsul corporativ continuu la focarul de coronavirus.

Este ceea ce trebuie să facă companiile, atât din punct de vedere al sănătății, cât și al securității și să se asigure că lucrătorii pe oră care sunt cei mai afectați de oprirea și lipsurile de muncă nu sunt afectați în mod negativ de evenimentele care nu le pot controla.

După cum am raportat mai devreme, Facebook s-a angajat să-și plătească lucrătorii „contingenți”. Și conform unui raport din Axios, Amazon, Google și Twitter li se alătură. Apple nu a răspuns încă acestei inițiative.

Într-o declarație către Axios, Amazon și-a asumat același angajament pentru angajații săi.

„Vom continua să plătim toți angajații care ne sprijină campusul din Seattle și Bellevue – de la serviciile alimentare, la paznicii de securitate până la personalul de consiliere – în perioada în care angajații noștri sunt rugați să lucreze de acasă”, a declarat compania într-un comunicat. „În plus, vom subvenționa o lună de chirie pentru micile afaceri locale care operează în clădirile noastre pentru a le ajuta în această perioadă.”

Google și Twitter și-au asumat aceleași angajamente.

Companiile tehnice au preluat această problemă și au primit laude din partea organizațiilor de muncă pentru poziție. Dar organizatorii din zona golfului și nu numai, încurajează companiile să amortizeze lovitura pe oră, lucrătorii se vor confrunta cu salariile pierdute din cauza închiderii birourilor.

Problema a atras chiar atenția senatorului democrat Mark Warner din Virginia, care presează companiile Uber, Lyft, Postmates și DoorDash să ofere compensații pentru lucrătorii afectați de coronavirus.

„Pentru a limita răspândirea COVID-19, este esențial ca companiile de platformă să conducă prin exemplu, angajând că incertitudinea economică nu va fi descurajantă pentru lucrătorii lor în urma îndrumărilor de sănătate publică în timpul răspunsului.” a scris Warner.