Mercedes accelerează trecerea la electric

0
1374
Mercedes accelerează trecerea la electric

Compania mamă a Mercedes-Benz a declarat joi că accelerează calendarul pentru trecerea la vehiculele electrice. Deși a adăugat o avertizare cu privire la condițiile de piață, Daimler AG a anunțat că marca de lux se așteaptă „să devină electrică la sfârșitul deceniului”, relatează CNBC. Angajamentele asumate de companie joi includ:

Arhitectura tuturor mașinilor – sunt incluse: autoturisme, vehicule comerciale ușoare și mașini de performanță noi- va fi electrică până 2025.
Punerea la dispoziție a fiecărui model într-o versiune complet electrică, începând cu 2025.
Creșterea cercetării și dezvoltării vehiculelor electrice. „În total”, a spus compania, „investițiile în vehicule electrice cu baterii între 2022 și 2030 se vor ridica la peste 40 de miliarde de euro” .
Colaborarea cu alte companii la înființarea a opt fabrici pentru producerea de celule de baterie, pe AP .
Până în 2039, există o gamă de modele neutre din punct de vedere climatic.
Banii care trebuie plătiți pentru trecerea la electricitate provin din vânzările de vehicule pe benzină și diesel care emit gaze cu efect de seră, iar Mercedes nu s-a angajat încă la o dată pentru scoaterea de pe piață a motoarelor cu ardere internă. Noile previziuni ale producătorului se așteaptă ca jumătate din vânzările Mercedes să fie de mașini hibride numai cu baterie sau plug-in până în 2025; cifra de până acum era de 25%. Aceștia au reprezentat aproximativ 10% în prima jumătate a acestui an. „Acest pas marchează o realocare profundă a capitalului”, a declarat joi șeful Daimler. „Punctul de întoarcere este din ce în ce mai aproape și vom fi gata”, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here