Metoda prin care firmele pot benefica de amânarea ratelor timp de maximum 9 luni

0
879
Metoda prin care firmele pot benefica de amânarea ratelor timp de maximum 9 luni

Toate IMM-urile care au ajuns la un consens cu băncile privind suspendare rambursării ratelor, dobânzilor și comisioanelor înainte de apariția oficială a OUG 37/2020 sunt nevoie să depună o nouă cerere până la maximum 14 mai 2020, dacă doresc să beneficieze de amânarea ratelor de până la 9 luni, otrivit informaţiilor transmise de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

„Dorim sa ii înștiințam pe clienții băncilor partenere, care au obținut suspendarea obligațiilor de plată scadente în baza normelor băncilor, în acord cu creditorii, înainte de apariția OUG nr.37/2020, că pot solicita, printr-o noua cerere, aceleași condiții de suspendare a plaților in baza prevederilor OUG 37/2020 pentru a prelungi cu pana la 9 luni amânarea plăților”, a transmis FNGCIMM.

Pentru firmele care au depus solicitările înainte de apariția OUG 37/2020, băncile vor decide în conformitate cu condițiile anterioare ordonanței.

Care sunt condițiile de acordare a scrisorilor de garanție:

– Creditul a fost acordat până la data de 30 martie 2020, inclusiv

– Data scadentei finale a obligațiilor de rambursare a ratelor, prevăzută in contractul de credit, este ulterioara datei de 30 martie 2020, inclusiv

– Creditul nu a fost declarat cu scadenta anticipata pana la data de 30 martie 2020, inclusiv

– Debitorul nu înregistrează rate scadente restante, la data de 16 martie 2020, inclusiv, sau a  efectuat plata obligațiilor restante pana la data solicitării suspendării obligației de plată, în condițiile prevăzute la art. 2 alin 1) din OUG 37/2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here