Ministerul Apărării lansează o licitație de până la 46,3 milioane de euro pentru achiziționarea de servicii de comunicație prin satelit

0
1113
Ministerul Apărării lansează o licitație de până la 46,3 milioane de euro pentru achiziționarea de servicii de comunicație prin satelit

Ministerul Apărării prin prisma Unității militare 02415 București vizează cumpărarea de servicii de închiriere de circuite prin satelit în valoare de maximum 46,3 milioane de euro.

Ministerul Apărării a creat o licitație de până la 46,3 milioane de euro pentru achiziționare de servicii de comunicație prin satelit pentru „asigurarea fluxurilor satelitare şi a serviciilor de comunicații prin satelit necesare structurilor Armatei României dislocate în teatrele de operații (misiuni terestre, aeriene şi navale), pentru asigurarea nevoilor de comunicaţii în locaţii greu accesibile de pe teritoriul, în situații de urgență, dezastre, pentru instruire sau pentru executarea unor activităţi de testare a capabilităților noi de comunicații satelitare” – conform publicației pe platforma SICAP.

Valoarea acestei licitații este între 8,7 – 46,3 milioane de  euro.

În cadrul autorității contractate printre persoanele cu funcție decidentă se numără și Generalul- Maior Valentin Becheru – comandant al Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii.

Printre cerințele impuse, ofertanții trebuie să aibă dovada finalizării a diverse contracte cu servicii similare din ultimii 3 ani a datei limite pentru depunerea candidaturii.

Această licitație va fi o licitație deschisă, având termen limită pentru depunerea ofertelor și a cererilor de participare 9 martie 2020.