MMPS: Peste 1 milion de români au contractele individuale de muncă suspendate sau încetate

0
1157

Astăzi, 6 aprilie 2020, Ministerul Muncii și Protecției Sociale – MMPS – a publicat date cu privire la numărul de cetățeni români care au contractele de muncă suspendate – șomaj tehnic – sau chiar încheierea acestora.

Astfel, la data de 6.04.2020 sunt 952.929 cu contracte individual de muncă suspendate dintre care:
278.408 – Industria prelucătoare
188.468 – Comert cu ridicata și cu amănuntul; repararea autovehiculelor și motocicletelor
118.277 – Hoteluri și restaurante

Astfel, la data de 6.04.2020 sunt 187.548 cu contracte individual de muncă încetate dintre care:
36.783 – Comerț cu ridicata și amănutul; repararea autovehiculelor și motocicletelor
32.494 – Industria prelucrătoare
23.286 – Construcții

„Reamintim că Guvernul României a decis să sprijine salariații angajatorilor aflați în șomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente.

Astfel, angajatorii care au salariați prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) și pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în șomaj tehnic, se vor adresa Agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă din județul în care angajatorul are sediul social.

Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa Agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială din județul în care au înregistrat activitatea.

Întreaga comunicare între solicitanți și instituțiile vizate, respectiv solicitările și depunerea documentelor, se face prin poșta electronică.

Mai multe informații sunt disponibile în paginile de internet ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă/Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială.” – Serviciul Comunicare, Mass-Media și Relații cu Publicul