Moderna își actualizează cronologia vaccinului împotriva coronavirusului

0
889
Moderna își actualizează cronologia vaccinului împotriva coronavirusului

Moderna a actualizat lumea cu privire la calendarul vaccinului său împotriva coronavirusului și, în ceea ce privește populația generală, în primăvară ar fi disponibil.

CBS News relatează că miercuri, CEO-ul Stephane Bancel a declarat că cel mai probabil pe 25 noiembrie compania ar putea solicita autorizația de urgență pentru vaccin, pentru a-l oferi lucrătorilor medicali din prima linie și persoanelor cu risc ridicat. Aceasta este o actualizare din poziția sa la începutul lunii septembrie, moment în care a spus că va fi lansat pe data de 1 noiembrie.

În ceea ce privește o distribuție mai largă, el crede că cel mai devreme companie va fi gata să meargă la FDA pentru aprobare la sfârșitul lunii ianuarie. „Cred că aprobarea târzie [primul trimestru – începutul celui de-al doilea trimestru] este un calendar rezonabil, bazat pe ceea ce știm din vaccinul nostru”, a spus Bancel.

Bancel a dezvăluit cronologia actualizată în timp ce vorbea la o conferință cu Financial Times din SUA privind industria farmaceutică și biotehnologie, iar ziarul a avut următorul titlu: „Acordurile cronologice prudente suflă speranța lui Trump de a autoriza imunizarea până la începutul lunii noiembrie”.

Data de 25 noiembrie se leagă de liniile directoare ale FDA, care afirmă că o cerere de autorizare de urgență nu poate fi făcută până când cel puțin jumătate dintre participanții la studiu au fost examinați timp de două luni. Pentru Moderna, acea dată a venit pe 25 septembrie, când cel de-al 15.000-lea participant din cei 30.000 de participanți a primit ultima doza.

În ceea ce privește modul în care acești participanți se descurcă, CNBC a vorbit cu trei participanți. Au vorbit despre un disconfort temporar, dar puternic, inclusiv febră, tremurături, frisoane, dureri de cap și durere la locul injectării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here