Moduri în care roboții schimba lumea – inclusiv afacerea dvs.

0
1197
Moduri în care roboții schimba lumea

În lumea de astăzi, roboții servesc oamenii ca prim-respondenți, însoțitori și rezolvatori de probleme. Și îi puteți găsi în diferite locuri: de la masa de operație până la fundul oceanului, chiar și în camera de zi și bucătărie. Avansul inteligenței artificiale permit roboților să perfecționeze funcții importante, mult peste capacitățile umane.

Iată cinci dintre cele mai multe moduri în care roboții schimbă lumea, tehnologia și viața așa cum o știm.

Roboții din domeniul sănătății

Populația mondială de peste 60 de ani s-a triplat în ultimii 50 de ani, potrivit Organizației Națiunilor Unite. Și această tendință va avea un impact major asupra sectorului de îngrijire la domiciliu, deoarece populația în vârstă dorește să rămână în căminul lor și nu în spații de asistență asistată. Roboții proiectați în mod eficient pot ajuta această cerere să devină o opțiune mai sigură și mai durabilă.

Eficiența este esențială în domeniul asistenței medicale. Și roboții au fost deja utilizați în peste 20.000 de intervenții chirurgicale. Deci, roboții chirurgicali sunt exemple excelente de tehnologie robotică de ultimă oră în domeniul sănătății. Și tehnologiile ajută la intervenții chirurgicale care necesită incizii precise și mici, oferind chirurgilor un control mai bun asupra produselor și lucrării mai exacte.

O altă schimbare în domeniul asistenței medicale este aceea că, în loc să meargă la un medic primar de îngrijire, pacienții vor vedea roboți care îndeplinesc aceste sarcini. Roboții vor verifica condițiile pacientului și vor evalua necesitatea unor întâlniri viitoare.

Roboți ca angajați

La locul de muncă, roboții nu sunt ceva de trecut cu vederea. Aceștia vor avea un efect profund asupra viitorului loc de muncă și vor deveni capabili să preia diferite roluri într-o organizație. Gândiți-vă la locul de muncă acum. Angajatorii trebuie să se concentreze pe modul de proiectare a unui spațiu de birou pentru fiecare generație. Și acest lucru se reduce în mare măsură la diferențele din fiecare generație atunci când vine vorba de utilizarea expertizei tehnologice. Tinerii au crescut înconjurați de platforme și dispozitive digitale și sunt obișnuiți cu instrumente de înaltă tehnologie, în timp ce alte generații au mai puțină experiență. Tehnologia reprezintă un avantaj major pentru întreprinderi.