NASA se îndreaptă spre Venus pentru prima dată în decenii

0
642
NASA se îndreaptă spre Venus pentru prima dată în decenii

Venus a fost, după cum spune New York Times , „trecută cu vederea” de NASA de zeci de ani – dar nu mai mult. Agenția spațială a anunțat miercuri două misiuni care se îndreaptă spre planetă, cel mai apropiat vecin planetar al Pământului, care se așteaptă să se îndrepte acolo la sfârșitul anului 2020.

Veritas va cartografia suprafața planetei, în timp ce DaVinci Plus va analiza atmosfera venusiană pentru a determina dacă a fost odată locuibilă.

Rapoartele AP vor marca prima misiune condusă de SUA în atmosfera planetei din 1978.

În 1989, Voyager 2 a trecut pe lângă Venus și lunile sale, iar în 1990, NASA a trimis ultima sa navă spațială dedicată, Magellan, pentru a studia Venus. De atunci, Marte a dominat – și multe despre Venus rămân necunoscute.

NPR relatează că Venus este uneori numită „geamănul malefic” al Pământului. Cele două planete sunt similare ca mărime, masă și compoziție, dar Venus este la 900 de grade Fahrenheit la suprafața sa – cea mai fierbinte planetă din sistemul nostru solar – și are o atmosferă groasă și tulbure de dioxid de carbon, care este toxică pentru oameni. Unii oameni de știință se întreabă dacă a fost odată și mai asemănător cu Pământul, poate cu propriile sale oceane, până când ceva nu a mers bine – poate un fel de „efect de seră fugit”.

Scientific American spune că unii din comunitatea științifică se referă la „blestemul lui Venus” atunci când vorbesc despre cei care și-au dorit ca Venus să fie studiată, dar, la fel ca Boston Red Sox, timp de decenii nu au reușit să câștige un World Series și s-au temut că nu s-ar putea întâmpla vreodată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here