Netflix nu este de acord cu opiniile rasiste ale autorului chinez asupra musulmanilor uiguri

0
770
Netflix nu este de acord cu opiniile rasiste ale autorului chinez asupra musulmanilor uiguri

Liu Cixin este producătorul consultant al The Three Body Problem, fiind transformat într-un serial condus de creatorii Game of Thrones.

Netflix Inc NFLX.O, într-un răspuns la îngrijorările senatorilor americani cu privire la planurile companiei de a adapta o trilogie de carte științifico-fantastică chineză, a declarat vineri că nu este de acord cu opiniile autorului chinez asupra tratamentului guvernului chinez împotriva musulmanilor uiguri.

Cinci senatori republicani americani i-au cerut săptămâna aceasta lui Netflix să reconsidere planurile de adaptare a cărții într-o serie TV, deoarece au spus că autorul a apărat guvernul chinez care este împotriva uigurilor și a altor musulmani din regiunea Xinjiang.

Cartea The Three-Body Problem și alte două continuări au fost scrise de Liu Cixin.

Netflix a anunțat luna aceasta că transformă cărțile într-un serial de televiziune în engleză live, condus de D.B Weiss și David Benioff, creatorii mega-hitului HBO Game of Thrones.

Liu servește ca producător de consultanță pentru proiect.

„Domnul Liu este autorul cărții, nu creatorul acestui spectacol. Nu suntem de acord cu comentariile sale, care nu au nicio legătură cu cartea sa sau cu acest spectacol Netflix ”, a declarat vicepreședintele politicii globale globale Netflix, Dean Garfield, într-o scrisoare adresată senatorilor.

„În orice caz, guvernul își ajută economia și încearcă să-i scoată din sărăcie”, a spus Liu pentru revista New Yorker în 2019. „Dacă ai slăbi puțin țara, consecințele ar fi terifiante”.

Senatorii i-au cerut, de asemenea, lui Netflix să reconsidere implicațiile oferirii unei platforme Liu în producerea acestui proiect.

Serviciul de streaming Netflix este disponibil în peste 190 de țări, dar nu funcționează în China.

Statele Unite și grupurile pentru drepturile omului au criticat modul în care China tratează uigurii.

Ministerul de externe al Chinei a negat în mod repetat existența unor lagăre de internare în Xinjiang, numind facilitățile instituții profesionale și educaționale și acuzând ceea ce numește forțe anti-China de a murdări politica Xinjiang.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here