New Jersey a eliberat într-o singură zi 2.258 de prizonieri – una dintre cele mai mari eliberări de prizonieri într-o singură zi din istoria americană

0
668
Într-o recunoaștere cuprinzătoare a riscurilor coronavirusului în închisorile înguste, New Jersey a elibera miercuri peste 2.000 de deținuți, ca parte a uneia dintre cele mai mari reduceri dintr-o singură zi a populației de închisoare din orice stat. Pe lângă cei 2.258, vor fi eliberați peste 1.000 de prizonieri în următoarele săptămâni și luni după ce vor câștiga credite de eliberare timpurie pentru timpul petrecut în timpul crizei de sănătate - având ca rezultat o reducere de aproximativ 35% a populației închisorii din New Jersey, de când pandemia a început să devasteze statele nord-estice în martie. Dincolo de imperativele de sănătate, golirea închisorilor vine într-un moment în care există o dezbatere națională intensă privind transformarea unui sistem de justiție penală care să prindă oamenii de culoare într-un număr disproporționat. În New Jersey, susținătorii eliberării deținuților au spus că nu numai că va contribui la securitatea închisorilor, ci și la eforturile statului de a crea un sistem penal mai echitabil. Dar oponenții au spus că sunt îngrijorați de eliberarea a atât de mulți deținuți simultan care ar putea reprezenta un risc de siguranță publică în comunitățile în care ajung. Eliberările în masă au fost posibile datorită unui proiect de lege care a fost adoptat cu sprijin bipartidist în Legislatura din New Jersey și a fost semnat în lege luna trecută de guvernatorul Philip D. Murphy, democrat, ca parte a primei inițiative legislative de acest gen din țară. Deținuții din New Jersey în termen de un an de la finalizarea pedepselor pentru alte infracțiuni decât crimele și agresiunile sexuale sunt eligibili pentru a fi eliberați cu până la opt luni mai devreme. Aceștia vor fi eliberați prin porțile închisorilor de stat și a caselor de la jumătatea drumului sau vor fi conduși cu autobuzul până la centrele de tranzit pentru a începe drumețiile către județul în care au locuit ultima dată, potrivit oficialilor de stat și avocaților justiției penale.

Într-o recunoaștere cuprinzătoare a riscurilor coronavirusului în închisorile înguste, New Jersey a elibera miercuri peste 2.000 de deținuți, ca parte a uneia dintre cele mai mari reduceri dintr-o singură zi a populației de închisoare din orice stat.

Pe lângă cei 2.258, vor fi eliberați peste 1.000 de prizonieri în următoarele săptămâni și luni după ce vor câștiga credite de eliberare timpurie pentru timpul petrecut în timpul crizei de sănătate – având ca rezultat o reducere de aproximativ 35% a populației închisorii din New Jersey, de când pandemia a început să devasteze statele nord-estice în martie.

Dincolo de imperativele de sănătate, golirea închisorilor vine într-un moment în care există o dezbatere națională intensă privind transformarea unui sistem de justiție penală care să prindă oamenii de culoare într-un număr disproporționat.

În New Jersey, susținătorii eliberării deținuților au spus că nu numai că va contribui la securitatea închisorilor, ci și la eforturile statului de a crea un sistem penal mai echitabil. Dar oponenții au spus că sunt îngrijorați de eliberarea a atât de mulți deținuți simultan care ar putea reprezenta un risc de siguranță publică în comunitățile în care ajung.

Eliberările în masă au fost posibile datorită unui proiect de lege care a fost adoptat cu sprijin bipartidist în Legislatura din New Jersey și a fost semnat în lege luna trecută de guvernatorul Philip D. Murphy, democrat, ca parte a primei inițiative legislative de acest gen din țară.

Deținuții din New Jersey în termen de un an de la finalizarea pedepselor pentru alte infracțiuni decât crimele și agresiunile sexuale sunt eligibili pentru a fi eliberați cu până la opt luni mai devreme. Aceștia vor fi eliberați prin porțile închisorilor de stat și a caselor de la jumătatea drumului sau vor fi conduși cu autobuzul până la centrele de tranzit pentru a începe drumețiile către județul în care au locuit ultima dată, potrivit oficialilor de stat și avocaților justiției penale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here