Oferta Tesla, GM și Ford pentru a face ventilatoare dacă există o penurie din cauza Covid-19

0
979
Oferta Tesla, GM și Ford pentru a face ventilatoare dacă există o penurie din cauza Covid-19

Fabricile de mașini lucrează pentru a ajuta la găsirea de soluții pentru națiune în această perioadă dificilă, oferindu-se să construiască ventilatoare și alte echipamente medicale necesare în această pandemie de coronavirus. Întreaga lor mobilitate amintește de războaiele medicale, când când fabricile de mașini din America au trecut la producția de tancuri, bombardiere și motoare de avioane

O parte dintre cei mai mari producători auto din lume și-au revigorat eforturile pentru a ajuta la combaterea pandemiei Covid-19. General Motors, Ford și Tesla s-au oferit cu toții să înceapă fabricarea de ventilatoare în SUA, în cazul în care există o lipsă de dispozitive medicale.

Diferitele anunțuri au venit la scurt timp după ce producătorii auto „Big 3” – GM, Ford și Fiat Chrysler – au convenit să își închidă fabricile pentru a proteja lucrătorii. Companiile s-au oferit fiecare să își folosească excesul de spațiu din fabrică pentru a produce aparate de respirație la cerere.

CEO-ul GM, Barra Barra, a fost primul care s-a oferit să construiască ventilatoarele în spațiul gol al fabricii, într-o mobilizare în stilul celui de-al Doilea Război Mondial, potrivit Bloomberg. Ford a urmat procesul, cu Mark Truby, ofițerul principal de comunicații, care a prezentat planul mărcii de a ajuta națiunea în timpul crizei.

„Fiind cel mai mare producător de vehicule din America și cel mai important angajator de autovehicule, Ford este pregătit să ajute administrația în orice fel putem, inclusiv posibilitatea de a produce ventilatoare și alte echipamente”, a spus Truby într-un comunicat.

Elon Musk a intrat în cele din urmă prin intermediul mediului său preferat Twitter și a declarat că Tesla va face ventilatoare dacă există o penurie.

https://twitter.com/elonmusk/status/1240486275892662273

Twittersphere a subliniat rapid că există deja o penurie în SUA. După cum a raportat New York Times, nu există suficiente mașini de ventilator cu potențial de salvare. Este o problemă cu două aspecte; a existat un atac de cazuri de Covid-19, iar cei care suferă necesită cantități îndelungate de timp conectate la mașină pentru le îi ajuta respirația în timp ce se recuperează.

Musk s-a confruntat cu critici răspândite cu privire la răspunsul său la pandemie. Compania cu sediul în Palo Alto continuă să își opereze fabrica cu o forță de muncă de 2.500, în ciuda ordinului „adăpost în loc” la nivelul județului. Cu toate acestea, tânărul de 48 de ani spune că ventilatoarele nu sunt „dificil” de făcut și că producătorul auto va fi gata să asiste dacă este necesar.

Spitalele din SUA au în prezent aproximativ 160.000 de ventilatoare, la care se adaugă încă 12.700 în stocul strategic național. The Times relatează că chiar și 170.000 nu vor fi suficiente dacă boala atinge accelerația. Administrația Trump nu a solicitat încă producătorii auto să producă niciun echipament medical, dar în această dimineață, primarul din New York, Bill de Blasio, s-a adresat lui Musk pentru a îi accepta oferta.

„Țara noastră se confruntă cu o penurie drastică și avem nevoie de ventilatoare ASAP – vom avea nevoie de mii în acest oraș în următoarele săptămâni”, a spus primarul. „Le primim cât de repede putem, dar vă putem folosi ajutorul!”

https://twitter.com/NYCMayor/status/1240628796878991362?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1240628796878991362&ref_url=https%3A%2F%2Frobbreport.com%2Fmotors%2Fcars%2Ftesla-gm-and-ford-offer-to-make-ventilators-if-theres-a-shortage-due-to-covid-2906439%2F