Pavel Durov, CEO-ul Telegramului, avertizează că WhatsApp este folosit pentru a spiona utilizatorii în mod constant

0
1188
Pavel Durov, CEO-ul Telegramului, avertizează că WhatsApp este folosit pentru a spiona utilizatorii în mod constant

Pavel Durov este CEO-ul aplicației de mesagerie Telegram , concurentul direct al aplicației WhatsApp. Acesta a dorit să îi avertizeze pe utilizatorii WhatsApp că această aplicație îi spionează din cauza problemelor de securitate, descriind-o ca un „borcan cu miere”, se arată în presa internațională.

Declarația lui Durov vine ca un atac direct la adresa WhatsApp, mai ales că aplicația se află într-un moment de vulnerabilitate din cauza hackerilor care au reușit să acceseze baza de date și să trimită un videoclip utilizatorilor care atunci când este accesat, hackerii au control la mesajele respectivilor utilizatori.

Durov adaugă: „WhatsApp nu doar că a eşuat să vă protejeze mesajele, dar această aplicaţie este folosită în mod constant ca un cal troian pentru a vă spiona fotografiile şi mesajele non-WhatsApp.”

În postare, Durov susţine, de asemenea, că Facebook, care deţine WhatsApp, încearcă să inducă publicul în confuzie, spunând că nu are dovezi că backdoor-ul a fost exploatat de hackeri şi subliniază că majoritatea mesajelor utilizatorilor serviciului sunt trimise necriptate către serverele Apple şi Google.

El încheie sugerând că „este foarte puţin probabil” ca aceste erori majore şi consistente de securitate ale WhatsApp care permit supravegherea să fie accidentale şi îi avertizează pe utilizatori că „dacă nu cumva nu ai probleme ca toate fotografiile şi mesajele tale devin publice într-o zi, ar trebui să ştergi WhatsApp de pe telefon”.