Pentagonul anulează acordul cu Microsoft care a fost trimis în judecată

0
482
Pentagonul anulează acordul cu Microsoft care a fost trimis în judecată

Pentagonul a declarat marți că a anulat un contract de cloud computing în litigiu cu Microsoft, care ar putea fi în cele din urmă în valoare de 10 miliarde de dolari. Departamentul Apărării va urmări în schimb un acord atât cu Microsoft, cât și cu Amazon și, eventual, cu alți furnizori de servicii cloud, relatează AP .

„Odată cu schimbarea mediului tehnologic, a devenit clar că contractul JEDI Cloud, care a fost întârziat de mult, nu mai îndeplinește cerințele pentru a umple golurile de capacitate ale DoD”, a declarat Pentagonul într-un comunicat.

Declarația nu menționa în mod direct că Pentagonul se confrunta cu provocări juridice extinse de către Amazon pentru contractul inițial atribuit Microsoft. Amazon a susținut că premiul Microsoft a fost afectat de politică, în special de antagonismul președintelui Trump de atunci față de CEO-ul de atunci Jeff Bezos. Bezos deține Washington Post, adesea criticat de Trump.

John Sherman, ofițerul șef al informațiilor din Pentagon, a declarat marți reporterilor că, în timpul luptei legale îndelungate cu Amazon, „peisajul a evoluat”, cu noi posibilități pentru serviciile de cloud computing pe scară largă. Așadar, s-a decis să o luăm de la capăt și să căutăm mai mulți furnizori, a spus el. Sherman a spus că JEDI va fi înlocuit cu un nou program, Joint Warfighter Cloud Capability și că atât Amazon, cât și Microsoft vor primi, probabil, părți ale companiei, deși niciunul dintre ei nu este garantat. Sherman a spus că și ceilalți trei mari furnizori de servicii cloud – Google, IBM și Oracle – s-ar putea califica. Microsoft a emis o declarație în care exprimă înțelegerea raționamentului Pentagonului. „DoD s-a confruntat cu o alegere dificilă: continuați cu ceea ce ar putea fi o luptă de litigiu de ani de zile sau găsiți o altă cale înainte”, se spunea în declarație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here