Peste 10 rachete au lovit baza irakiană care deține trupe americane

0
663

Cel puțin 10 rachete au fost lansate miercuri într-o bază militară irakiană care găzduia trupe ale coaliției conduse de SUA pentru a învinge ISIS, inclusiv trupe americane, conform conform ABC News. Rachetele au lovit baza aeriană Ain al-Asad din provincia Anbar la 7:20 ora locală, a declarat purtătorul de cuvânt al coaliției, colonelul Wayne Marotto, într-un tweet, menționând că forțele de securitate irakiene investighează. Generalul maior Tahseen al-Khafaji al forțelor de securitate irakiene a declarat că nu există victime sau daune la bază, conform NBC News. Acest atac a venit ca răspuns la un atac mortal cu rachete din 15 februarie asupra unei baze de coaliție condusă de SUA din Irbil, nordul Irakului.

„Nu a fost clar dacă Iranul a încurajat sau a ordonat atacul cu rachete”, conform NBC, care raportează că ultimul atac „ar putea stârni temeri referitoare la repetarea escaladării de anul trecut, care a culminat cu asasinarea SUA a generalului de vârf al Iranului Qassem Soleimani „. Zeci de membri ai serviciului SUA au fost răniți, deoarece Iranul a vizat două baze aeriene, inclusiv baza aeriană Ain al-Asad, ca răspuns.
Papa Francisc, care urmează să facă prima vizită papală în Irak, a cerut rugăciuni ca vizita sa de weekend să continue „în cel mai bun mod posibil” în timpul audienței sale generale miercuri. O vizită planificată pentru 2014 a trebuit anulată din motive de securitate, spune NBC. Papa intenționează să se întâlnească cu marele ayatollah Ali al-Sistani în timpul călătoriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here