Piața IT din România cunoaște un nou jucător: compania Imagination Technologies

0
1278
Imagination Technologies- companie britanică – deschide un nou centrul de design în Timișoara. Compania britanică Imagination Technologies își va deschide un centru în Timișoara care se va axa ăe software și activități de testare pentru a se putea extinde pe viitor în domenii precum arhitectură și designul sistemelor. Cu ajutorul acestui nou centru se va completa puterea echipelor de inginerie ale companiei existente în Marea Britanie, Australia, India, Polonia și Suedia – „România devine rapid un hub de tehnologie de nivel mondial. Având un bazin extins de talent ingineresc bine educat, o istorie puternică a cercetării academice pe calculator și legături puternice cu piața software auto, este locația ideală pentru cea mai recentă locaţie europeană a Imagination. Ne bucurăm foarte mult că Horea și echipa sunt la bord și suntem încântați de viitoarele inovații și oportunități pe care le vor aduce companiei

Imagination Technologies- companie britanică – deschide un nou centrul de design în Timișoara.

Compania britanică Imagination Technologies își va deschide un centru în Timișoara care se va axa pe software și activități de testare pentru a se putea extinde pe viitor în domenii precum arhitectură și designul sistemelor.

Cu ajutorul acestui nou centru se va completa puterea echipelor de inginerie ale companiei existente în Marea Britanie, Australia, India, Polonia și Suedia – „România devine rapid un hub de tehnologie de nivel mondial. Având un bazin extins de talent ingineresc bine educat, o istorie puternică a cercetării academice pe calculator și legături puternice cu piața software auto, este locația ideală pentru cea mai recentă locaţie europeană a Imagination. Ne bucurăm foarte mult că Horea și echipa sunt la bord și suntem încântați de viitoarele inovații și oportunități pe care le vor aduce companiei”, a declarat Ron Black, CEO, Imagination Technologies.

Conform declarațiilor, echipa de 20 de ingineri calificați din Timișoara va fi condusă de către Horea Pop – director general România și director AL Software Engineering – „Sunt încântat că echipa noastră se alătură Imagination într-un moment atât de interesant pentru companie. AI este o parte importantă a modului în care dezvoltarea software-ului modelează viitorul. Atât echipa, cât și eu suntem dornici să adăugăm valoare și să oferim tehnologie lider în industrie într-un moment atât de crucial în dezvoltarea și desfășurarea AI.”, a declarat, într-un comunicat Horea Pop.

Imagination Technologies este o companie britanică care creează proprietate intelectuală de software concepută cu scopul de a le oferi clienților săi un avantaj competitiv pe piața mondială de tehnologie competitivă. Aceasta are deja un acord de licență multi-utilizare din 2014 cu Apple care prevede accesul la o gamă largă a proprietății intelectuale a Imagination Technologies de către Apple în schimbul taxelor de licență.