Primul satelit comercial de comunicare Pământ-Lună planificat pentru 2023

0
1024
Primul satelit comercial de comunicare Pământ-Lună planificat pentru 2023

Comunicațiile dintre Pământ și Lună necesită de fapt o cantitate foarte mare de echipamente în circumstanțele actuale. Distanța de transmisie pentru orice date trimise din satelitul nostru mare natural către noi aici pe Pământ este de 362102.4km- ceea ce înseamnă că un semnal de transmisie necesită o putere semnificativă și asta se traduce prin echipamente grele, de transmisie voluminoase, pentru a duce la bun sfârșit treaba. În spațiu, greutatea și volumul se traduc imediat la costuri care cresc rapid, informează techcrunch.

O nouă acțiune privată realizată de o nouă companie spațială privată numită CommStar Space Communications ar putea ajuta la compensarea acestui cost, prin instalarea unui satelit cu releu de date între Lună și Pământ, scăzând cerințele de greutate, putere și cost ale echipamentelor de comunicații care trebuie aduse de-a lungul misiunilor pe Lună în viitor.

CommStar Space Communications intenționează să facă acest lucru punând un satelit releu mai aproape de Lună, care ar include, de asemenea, comunicații optice cu laser pentru a face posibilă creșterea semnificativă a vitezei de comunicații a oricăror active care operează în cislunar (aka, între Pământ și Lună ) spațiu. Obiectivul companiei este de a reproduce eficiența realizată prin apariția companiilor comerciale de lansare a spațiului privat, inclusiv SpaceX și Rocket Lab, dar și pentru piața comunicațiilor lunare. În cele din urmă, acest lucru ar putea însemna mari salturi în accesibilitate și practic pentru explorarea lunară comercială sau proiecte miniere.

Startup-ul lucrează cu Thales Alenia Space pentru proiectarea primului său satelit, care poartă numele de „CommStar-1”, și care va lansa dezvoltarea planificată a unei întregi rețele de sateliți cu proprietate privată și operată, despre care compania speră că va acționa ca o coloană vertebrală a infrastructurii de comunicații între Pământ, Lună și, eventual, altă destinație spațială profundă.

Obiectivul companiei este de a avea primul satelit implementat până în 2023. Lansarea partenerului și planurile nu sunt încă disponibile, dar acesta este un cadru ambițios, așa că așteptați-le să urmeze, deoarece CommStar își dezvoltă abordarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here