Prințul Harry acceptă scuze și daune în procesul de calomnie din Marea Britanie

0
707

Harry a dat în judecată Associated Newspapers pentru calomnie în legătură cu două articole publicate în octombrie care susțineau că a întors spatele Marinei Roiale după ce a renunțat ca senior regal.

Articolele susțineau că Harry „nu a luat legătura” cu forța de la ultima sa apariție ca marinar onorific în martie și că liderii militari aveau în vedere repoziționarea acestuia ca căpitan general al marinarilor regali.

Harry servise timp de un deceniu în armata britanică. Avocații săi au declarat în documentele instanței că este „frustrat și întristat”, deoarece articolele i-ar diminua credibilitatea față de veterani.

Harry și soția sa, Meghan, au renunțat la funcția regală și s-au mutat în SUA la începutul anului 2019. Titlurile sale militare onorifice au fost suspendate și urmau să fie revizuite în martie ca parte a revizuirii monarhiei a aranjamentelor de plecare ale cuplului.

Avocatul Jenny Afia, care îl reprezintă pe Harry, a declarat că editorul a acceptat că acuzațiile cum că acesta ar fi întors spatele forței erau false.

Articolele au fost „nefondate, false și defăimătoare” și „au constituit nu numai un atac personal asupra personajului ducelui, ci au pus în discuție în mod greșit serviciul său către această țară”, a spus Afia.

Ea a spus că Harry este „mândru că a servit în forțele armate britanice timp de 10 ani în numele Majestății Sale” și „a păstrat legături active cu acele forțe de atunci și va continua să o facă în viitor”.

După scurta audiere la distanță, un purtător de cuvânt al lui Harry a spus că „angajamentul său față de comunitatea militară este incontestabil”.

Mail on Sunday a tipărit scuze în decembrie, dar nu a fost suficient pentru a opri procesul.

Harry va dona daunele către Fundația Invictus Games, o organizație caritabilă pentru militari răniți sau bolnavi pe care a fondat-o, a adăugat ea. Cuantumul daunelor nu a fost dezvăluit.

În mod separat, Meghan dă în judecată și Associated Newspapers pentru invaziile de confidențialitate și încălcarea drepturilor de autor asupra articolelor care au publicat porțiuni dintr-o scrisoare pe care i-a scris-o tatălui ei, Thomas Markle, după căsătoria cu Harry în 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here