Prințul Philip a ajuns înapoi în palat după 4 săptămâni de spitalizare

0
895

Prințul Philip a părăsit marți un spital din Londra după ce a fost tratat pentru o infecție și a fost supus unei proceduri cardiace, relatează AP.

Philip, în vârstă de 99 de ani, soțul reginei Elisabeta a II-a, fusese internat la spitalul privat King Edward VII din Londra, pe 16 februarie, unde a fost tratat pentru o infecție. Ulterior a fost transferat la un spital specializat în îngrijirea cardiacă, Sf. Bartolomeu, pentru o scurtă ședere, înainte de a se întoarce la regele Edward al VII-lea. Fotografii care stăteau în fața ușii spitalului privat au capturat plecarea lui pe bancheta din spate a unei mașini negre. În timp ce Palatul Buckingham nu a comentat încă această chestiune, nu se crede că boala lui Philip este legată de coronavirus. Atât Prințul Philip, cât și Regina Elizabeth au fost vaccinaț pentru COVID-19 în ianuarie. Philip, cunoscut și sub numele de Duce de Edinburgh, s-a retras în 2017 și apare rar în public. Înainte de spitalizare, se izolase la castelul Windsor, la vest de Londra, cu regina.

Boala sa vine în timp ce familia regală a fost zguduită de un interviu cu Meghan, ducesa de Sussex și prințul Harry. În emisiunea explozivă, Meghan, care este birasială, a declarat că palatul nu a reușit să o ajute atunci când a avut gânduri sinucigașe și că un membru neidentificat al familiei regale a ridicat „îngrijorări” cu privire la culoarea pielii bebelușului ei când era însărcinată cu fiul ei, Archie. Interviul, realizat de Oprah Winfrey, a împărțit oamenii din întreaga lume. În timp ce mulți spun că acuzațiile demonstrează necesitatea schimbării în interiorul unui palat care nu a ținut pasul cu mișcările #MeToo și Black Lives Matter, alții i-au criticat pe Harry și Meghan pentru că și-au lăsat bombă în timp ce Philip era internat.

Cel mai longeviv consort regal din istoria britanică, Prințul Philip s-a căsătorit cu prințesa Elisabeta de atunci în 1947. El și regina au 4 copii, 8 nepoți și 9 strănepoți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here