Profesorul care a construit start-up-uri la școală ripostează acuzațiilor

0
737
Profesorul care a construit start-up-uri la școală ripostează acuzațiilor

Georgia Tech spune că Joy Laskar a folosit resursele universitare pentru a-și ajuta companiile

În urmă cu un deceniu, Institutul de Tehnologie din Georgia a concediat un profesor, spunând că, prin lansarea de start-up-uri secrete legate de munca sa universitară, a trecut linia dintre cercetarea academică și industria tehnologică. Joy Laskar a fost pus sub acuzare pentru abuz de 1 milion de dolari în bani de la universitate, dar nu a fost niciodată judecat în acest caz; un judecător a respins cazul înainte de proces. „Am fost lovit din câmpul stâng și nici măcar nu mi s-a dat niciodată șansa să răspund la acuzații”, a spus Laskar recent. El acuză oficialii universităților că au furnizat informații false procurorilor din Georgia. Acum, un tribunal de apel din Atlanta a decis că poate continua un proces de urmărire penală împotriva lor, relatează New York Times.

Laskar a fost directorul Electronic Design Center, care a proiectat tehnologiile de telefonie mobilă și a fost afiliat la școală.

Georgia Tech a spus că Laskar abuzează de poziția sa pentru a-și ajuta startup-ul cu acces la resursele universității, conform Journal-Constitution.

Sponsorii, inclusiv Samsung, au finanțat laboratorul în valoare de 70 de milioane de dolari.

Laskar se afla în mijlocul lansării celui de-al patrulea startup, când casa și birouș i-au fost percheziționate. Unele dintre obiectele personale confiscate rămân în depozitul universitar, inclusiv un laptop cu romanul neîmplinit al soției sale. Universitățile ajută adesea startup-urile, dar regulile variază. „Toți au politici cu adevărat dificile de navigat”, a spus un expert.

Odată cu procesul, Laskar a spus: „Vreau să corectez greșeala care nu numai că m-a afectat pe mine, ci și pe familia mea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here