Racheta SpaceX a lui Elon Musk a explodat la aterizare

0
901

Al doilea zbor complet de testare SpaceX al navei futuriste, în formă de glonț, s-a încheiat într-un alt accident exploziv la aterizare marți, relatează AP. Compania lui Elon Musk a lansat cel mai recent prototip Starship din vârful sud-estic al Texasului, la două luni după ce testul anterior s-a încheiat într-o aterizare la fel de exploziv.

Racheta din oțel inoxidabil la scară completă a atins altitudinea propusă de 6,2 mile, ușor mai mică decât ultima. Totul părea să meargă bine, în timp ce nava stelară de 160 de picioare s-a răsturnat pe o parte și a început coborârea. Dar nu a reușit să se îndrepte înapoi la timp pentru o aterizare și s-a trântit în pământ. „Tocmai trebuie să lucrăm puțin la acea aterizare”, a spus comentatorul lansării SpaceX, John Insprucker. „Memento – acesta este un zbor de testare”.

Următorul Starship a stat în apropiere la locul de lansare din Boca Chica, Texas, în timpul testului de marți, care a durat 6 1/2 minute. Musk dezvoltă Starship pentru a transporta oamenii pe Marte, poate în doar câțiva ani.

SpaceX a încercat să lanseze Starship săptămâna trecută, dar nu a reușit să obțină aprobarea necesară de la Administrația Federală a Aviației, determinând o explozie pe Twitter de la Musk. SpaceX nu a respectat reglementările de siguranță pentru zborul din 9 decembrie, a declarat marți un purtător de cuvânt al FAA și a trebuit să ia măsuri corective înainte de a continua operațiunile de lansare. Zborul de marți a îndeplinit toate criteriile de siguranță, conform FAA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here