Raport: DA convoacă un nou mare juriu în dosarul Trump

0
507
DA convoacă un nou mare juriu în dosarul Trump

Procurorul districtului Manhattan, Cyrus R. Vance Jr., a convocat un mare juriu în ancheta sa amplă asupra fostului președinte Donald Trump, a informat marți Washington Post, citând două surse familiare cu ancheta.

Procurorii îl investighează pe Trump, organizația Trump și ofițerii săi începând cu 2018. Marele juriu semnalează că este gata să se prezinte probe și să caute acuzații.

Jurații au fost convocați recent, potrivit publicației, dar nu este clar cu precizie când. Se vor întâlni trei zile pe săptămână pe o perioadă de șase luni.

Însuși Trump a emis o declarație mai târziu în seară, calificând ancheta drept „pur politică” și s-a angajat să „continue să lupte”.

În statul New York, acest gen de mare juriu special ascultă de obicei o serie de cazuri diferite și este util în special în chestiuni complexe, de lungă durată.

Deși o mare parte a anchetei lui Vance este încă neclară, dosarele instanțelor și martorii au confirmat că procurorii investighează mai multe tipuri de activități financiare în care s-au angajat Trump și organizația Trump.

Una dintre activitățile menționate este dacă fostul președinte și compania sa au umflat în mod fals valoarea proprietăților lor pentru asiguratori și apoi au subevaluat proprietățile în scopuri fiscale.

Un alt domeniu investigat este modul în care organizația Trump și-a plătit directorii de vârf și dacă s-au plătit impozite pe diferite forme de compensație.

La începutul acestui an, Vance și echipa sa au câștigat o bătălie în justiție pentru declarațiile fiscale ale lui Trump, pe care le-au trimis de la firma care le-a pregătit.

Fostul președinte a negat în mod repetat și cu tărie orice acțiune greșită. El a acuzat biroul procurorului că se angajează într-o anchetă motivată politic.

Procurorul general al statului New York, Letitia James, investighează, de asemenea, organizația Trump în calitate de criminal.

Procuratura generală a deschis inițial o anchetă civilă asupra organizației Trump. Dar la începutul acestei luni, purtătorul de cuvânt al lui James a anunțat că cazul a evoluat într-o anchetă penală .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here