Reguli în alegerea celui mai bun set de mobilă pentru dormitoare

0
782

Fiecare alegere pe care o facem în propria locuință în materie de design interior oglindește personalitatea noastră – spre exemplu, o casă în stil rustic dezvăluie proprietari înclinați către natură și eleganță, o casă în stil glamour dezvăluie proprietari orientați către bani, lux și opulență.

Dacă în sufragerie, bucătărie și băi putem să alegem un design interior acceptat la nivel de trend / reviste de design interior, în dormitorul lucrurile stau diferit – dormitorul ne dezvăluie cine suntem noi atunci când nimeni nu ne vede, este un loc intim în care ar trebui să ne regăsim, să îl facem propria noastră oază de liniște și relaxare.

Alegerea setului de mobilier pentru dormitoare este o sarcină dificilă pentru că pe piață, în momentul actual există nenumărate modele și este ușor să te pierzi în detalii.

Profesioniștii în această industrie vă oferă un set de sfaturi menite să vă ajute în găsirea celui mai bun set de mobilă pentru dormitoare care să se potrivească cu nevoile dvs.

Reguli pentru alegerea celui mai bun set de mobilier pentru dormitoare

Alegeți stilul

Primul pas pe care trebuie să îl faceți este să vă gândiți la ceea ce vă face fericit cel mai mult: natura, luxul, eleganța, extravaganța? Pentru că în acest fel o să vă puteți conecta cu dormitorul dvs. și cu tematica aleasă. În plus, în acest fel nu o să mai pierdeți timp atunci când vine vorba de a vă uita pe toate tipurile de seturi de mobilă pentru dormitor.

Stilul unui set de mobilă pentru dormitoare poate să fie: rustic, clasic, modern, avangardist, geometric, futurist, scandinav, franțuzesc sau minimalist – desigur, sunt mult mai multe stiluri din care puteți să alegeți, dar în mare parte acestea sunt cele pe care le întâlnim cu precădere în țara noastră.

Dimensiuni

Dimensiunile sunt cheia. Care este suprafața dormitorului dvs? Trebuie să aveți grijă ca setul de mobilier pentru dormitor să se integreze și să se armonizeze cu suprafața. Spre exemplu, dacă este un dormitor cu suprafață de mici dimensiuni, un set de mobilă pentru dormitor care este masiv poate să dea senzația de prea mult și spațiu prea înghesuit chiar dacă setul poate să fie montat în dormitor.

Armonie

Tot timpul trebuie să existe armonie. Armonia este dată atât de alegerea pieselor de mobilier menite să meargă împreună cât și de partea cromatică.

Sper exemplu, dacă alegeți un set de mobilier dormitor de obicei acesta este compus din pat și partea de șifonier. Dacă vreți să încadrați alte elemente, precum fotoliu, trebuie să verificați dacă va oferi un aspect complementar și unitar.

Atunci când vorbim despre cromatică este foarte important să existe armonie în culori – existe culori care alăturate nu arată deloc bine și creează un aspect dezolant. În schimb există culori care se completează și oferă armonie precum: galben cu portocaliu.

Pat

Elementul central din orice tip de dormitor (matrimonial sau pentru copii) este patul. Pe piață există numeroase modele de paturi pentru dormitor din care să alegeți.

Atunci când alegeți o astfel de piesă de mobilier trebuie să țineți cont de locul în care o veți poziționa: în centrul peretelui sau lângă perete? Există paturi centrale și paturi de colț.

Modelele de paturi de dormitor trebuie să rezoneze cu întreaga cameră și să vă ofere confort – da, salteaua de pat joacă cel mai important rol în confortul din timpul somnului, dar spătarul patului joacă și el un rol în confort, la fel și sertarele acestuia (dacă este prevăzut cu ele).

Calitate

Atunci când alegeți mobilierul pentru casă trebuie să mizați pe calitate pentru că în acest fel vă puteți bucura de acesta pentru mai mult timp. Spre exemplu, dacă alegeți pat pentru dormitor cu somieră din lemn trebuie să aveți grijă ca lemnul să fie de înaltă calitate pentru că în caz contrar șipcile se pot rupe într-un timp foarte scurt.

În plus, atunci când investiți în calitate investiți și în aspect înalt – desigur, nu trebuie să alegeți acum mobilă pentru dormitor din lemn mahon, dar nici să vă duceți către elemente din pal care sunt ieftine, dar care au o durată mică de folosință.