Reprezentanții Clima Center: energia electrica produsa cu ajutorul surselor regenerabile are un impact major economic și de mediu

0
1509
Energie verde

Conservarea energiei prin eficiența energetică a clădirii a dobândit o importanță primordială în întreaga lume. Cele patru aspecte principale ale eficienței energetice într-o clădire includ, în primul rând, designul clădirii pasive cu energie aproape zero, înaintea construcției propriu- zise.

În al doilea rând utilizarea materialelor de construcție cu consum redus de energie în timpul construcției, iar în al treilea rând, utilizarea echipamentelor eficiente din punct de vedere energetic. Nu în ultimul rând, integrarea tehnologiilor de energie regenerabilă pentru diferite aplicații. Aceste aspecte au fost discutate împreună cu impactul lor economic și de mediu pe scurt în această lucrare.

Cu ajutorul Climacenter.ro, se poate găsi o gamă largă de alternative de implemenatare a sistemelor ce produc energie electrică cu ajutorul surselor regenerabile. De la diferite sisteme de pompe de căldură, solare fotovoltaice sau boilere.

Scurtă introducere

Primul aspect este legat de proiectarea anterioară înainte de construirea unui sistem ce include pompe de căldură, de exemplu, sau panouri solare, nu numai pentru încălzirea / răcirea pasivă, ci și pentru iluminarea zilnică a clădirii/ locuinței.

În al doilea rând, se utilizează materialele de construcție ce necesită energie redusă pentru construcția clădirilor. Al treilea aspect se referă la conservarea operațională a energiei utilizând echipamente eficiente din punct de vedere energetic în clădire. În sfârșit, clădirea trebuie să includă utilitatea sistemelor integrate de energie regenerabilă pentru încălzirea apei calde, electrificarea fotovoltaică solară etc.

Râurile și lacurile, care sunt încălzite de soare, reprezintă o sursă de căldură regenerabilă care poate fi utilizată în locuințe și alte clădiri. Pentru a transfera căldura, se folosește, de exemplu, un dispozitiv numit pompă de căldură cu sursă de apă, alimentată de o cantitate mică de energie electrică.

Utilizarea căldurii naturale disponibile în apă reduce dramatic cantitatea de energie necesară pentru a încălzi o clădire, de obicei cu aproximativ 80%. Ca rezultat, pompele de caldura apa apa de la Climacenter.ro oferă încălzire la prețuri accesibile.

Există multe avantaje, atât financiare, cât și de mediu, asociate cu instalațiile de pompe de căldură, reprezentând motivele pentru care sistemele de pompe de căldură au devenit foarte populare în ultimul deceniu. Acestea pot fi utilizate pentru încălzirea sau răcirea spațiului prin radiatoare, convectoare și sisteme de încălzire prin pardoseală. De asemenea, pot fi utilizate pentru încălzirea apei menajere.

Pompele de căldură pot asigura încălzirea spațiului și răcirea spațiului la atingerea unui buton, utilizând un monitor simplu de utilizat, o telecomandă sau chiar o aplicație pe telefon. Această încălzire sau răcire poate fi furnizată foarte rapid datorită naturii designului lor. Atunci când sunt instalate la specificațiile corecte și în modul corect, ele oferă un control foarte eficient asupra temperaturii camerei. Acestea sunt foarte rapide în încălzirea sau în răcirea unui spațiu, dar și la menținerea temperaturii dorite.

Prin urmare, există un potențial extraordinar de a economisi energie în clădiri. Măsurile de conservare a energiei sunt elaborate pentru clădirile nou construite și pentru clădirile în curs de renovare. Cu toate acestea, pentru reducerea consumului de energie a locuinței, trebuie aplicate alte metode, în afară de cele standard de eficiență energetică. Tehnologiile de energie regenerabilă dovedite ar trebui implementate și integrate în cât mai multe locuințe.

În Uniunea Europeană, începând cu anul 2020, toate clădirile noi vor implementa toate aspectele pentru a realiza clădirea energetică aproape egală cu zero pentru conservarea energetică operațională.

Pentru implementarea sistemelor dorite ce utilizează surse regenerabile pentru a produce electricitate, Climacenter.ro pune la dispoziție pompe de căldură ce funcționează pe diferite sisteme, accesorii Hitachi precum termostate fără fir, boilere și puffere. De asemenea, aceștia recomandă și panouri solare, sisteme de aer condiționat și alte accesorii potrivite acestor produse.