Ryanair le-a sugerat piloților să se reorienteze către filialele din România, Ungaria și Maroc dacă nu vor să își piardă locul de muncă

0
1000
Ryanair le-a sugerat piloților să se reorienteze către filialele din România, Ungaria și Maroc dacă nu vor să își piardă locul de muncă

Ryanair, compania aeriană, le-a propus piloților printr-o notă internă să facă cerere de concediu neplătit sau să se reorienteze către filialele din România, Ungaria sau Maroc dacă doresc să nu își piardă locul de muncă precum s-a întâmplat în cazul celor 9.000 de angajați de la Thomas Cook, anunță The Guardian.

Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că filiala din Marea Britanie se confruntă cu un excedent de piloți care trebuie să ajungă la normalitate. Astfel, piloții riscă să își piardă locurile de muncă dacă nu intră pentru o perioadă de aproximativ un an în concediu neplătit sau dacă nu doresc să se transfere către filialele din România, Ungaria sau Maroc. În aceste baze, compania pune la dispoziția piloților un număr limitat de posturi vacante cu normă întreagă.

„Sperăm că vor fi suficiente cereri pentru concedii neplătite sau cereri pentru posturi cu jumătate de normă, pentru a nu fi nevoiți să apelăm la concedieri în această iarnă „, a transmis compania aeriană Ryanair printr-un comunicat de presă în The Guardian.

Deși Ryanair a înregistrat la finele lunii mai un profit de 1 miliard de euro, compania şi-a justificat decizia de restructurare ca o cauza a întârzierilor înregistrate de livrările aeronavelor Boeing 737 Max pe care le-a comandat în număr de aproximativ 135 ca urmare a dorinței de extindere în cursul acestui an. Din păcate, aeronavele nu a putut să fie incluse pe lista de zboruri din cauza celor două accidente aeriene devastatoare pe care le-au avut companiile Ethiopian Airlines și Lion Air cu acest model de aeronave.