Samuel L Jackson și Danny Glover vor primi Oscaruri onorifice

0
631

Actorii Samuel L Jackson și Danny Glover se numără printre patru persoane care vor primi Oscaruri onorifice anul viitor pentru contribuțiile lor în lumea filmului și a lumii, în general, a anunțat joi Academia de Arte și Științe Cinematografice.

Perechea se numără printre următorii beneficiari ai premiilor Guvernatorilor academiei, care vor fi înmânate într-o ceremonie în ianuarie. Alte premii sunt pentru scriitorul-regizor Elaine May și actrița norvegiană Liv Ullmann.

Destinatarii „au avut un impact profund atât asupra filmului, cât și asupra societății”, a declarat președintele Academiei David Rubin într-o declarație.

Samuel L Jackson, care l-a interpretat pe Nick Fury în filmele Avengers și în alte filme Marvel, a apărut în peste 100 de filme. A fost nominalizat la Oscar pentru rolul său de om de succes în drama Pulp Fiction a regizorului Quentin Tarantino din 1994 .

Liv Ullmann a fost un colaborator frecvent cu regizorul suedez Ingmar Bergman. A apărut în Persona , The Passion of Anna , Cries and Whispers și alte filme ale lui Bergman. Ullman a fost nominalizată pentru cea mai bună actriță pentru filmul din 1971 The Emigrants și filmul din 1976 Face to Face .

Elaine May a primit nominalizări la Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat pentru Heaven Can Wait din 1978 și Primary Colors din 1999 . La începutul carierei sale, a făcut parte din duetul de comedie Nichols și May, care a debutat în 1958, cu Mike Nichols.

Danny Glover, vedeta filmelor Lethal Weapon , va primi Premiul umanitar lui Jean Hersholt pentru pledoaria sa pentru justiție și drepturile omului. În prezent, servește ca ambasador de bunăvoință pentru UNICEF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here