Săptămâna trecută, bursele europene au avut cea mai grea săptămână din luna iunie și până acum

0
736
Săptămâna trecută, bursele europene au avut cea mai grea săptămână din luna iunie și până acum

Bursele din Europa au avut cea mai proastă săptămână din iunie, după ce investitorii au renunțat la creșterea record pentru zona euro și s-au concentrat asupra impactului probabil al restricțiilor noi de blocare, relatează The Guardian

Pe fondul temerilor din ce în ce mai mari că un al doilea val de Covid-19 va pune capăt recuperării vestului și chiar va amenința o recesiune dublă, știrile despre o creștere trimestrială de aproape 14% a PIB-ului zonei monedei unice nu au făcut nimic pentru a ridica starea de spirit.

Stoxx 600 la nivel european a pierdut 5,6% în această săptămână, întrucât blocajele din Germania și Franța au determinat un val de vânzări. Indicele Dax din Frankfurt a scăzut cu 8,6% de când tranzacționarea a început lunea trecută, în timp ce CAC din Paris a pierdut 6,4% din valoare într-o săptămână de tranzacționare frenetică care amintește de vânzarea de panică la începutul lunii martie.

Datele de la agenția de statistici UE Eurostat au arătat că PIB-ul din regiunea monedei unice cu 19 națiuni a crescut cu 12,7% în iulie până în septembrie, mult peste creșterea de 9,4% așteptată de piețele financiare.

Banca Centrală Europeană a semnalat săptămâna aceasta că va oferi noi stimulente pentru economia zonei euro în decembrie, după ce a devenit mai sumbră cu privire la perspectivele de creștere, șomaj și inflație.

Florian Hense, analist la Berenberg, a declarat: „Al treilea trimestru este istorie… Activitatea economică se va contracta probabil în zona euro în al patrulea trimestru. ”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here