Schimbarari pe planul muncii

0
2028
locuri de munca

Cum se va schimba totul? Cum vor arata joburile? Multi dintre noi ar dori sa aiba raspunsuri definitive la aceste intrebari. Dar, desigur, nimeni nu poate spune cu certitudine cu ce va veni viitorul. Ceea ce putem face cel mai bine este sa facem presupuneri educate pe baza tendintelor trecute si actuale. Totusi, chiar si presupunerile educate ne pot ajuta sa ne imaginam cateva posibilitati uimitoare.

Iata un lucru pe care il stim: schimbarea va continua sa se intample. Toata lumea va experimenta schimbari sociale, culturale, economice, de mediu si tehnologice. Unele dintre aceste modificari pot fi prevazute (cum ar fi impactul probabil al schimbarilor climatice). Dar multe dintre ele nu pot fi prezise. Noi provocari pot aparea fara niciun avertisment. Si „accidentele fericite” pot duce la noi descoperiri pozitive care rezolva problemele de lunga durata.

Locul de munca modern

Intreprinderile vor prioritiza fericirea angajatilor. Directorii si antreprenorii se vor concentra asupra angajamentului si a fericirii angajatilor. Pentru ca somajul este la un nivel minim istoric, pastrarea personalului angajat si fericit este esentiala pentru mentinerea oamenilor buni. In plus, multi oameni sunt nemultumiti de starea tarii noastre. Acum, pastrandu-i mai fericiti la locul de munca … creste productivitatea cu 10-25%.

Trecerea la munca de acasa va creste. Oamenii vor cheltui mai putin timp pentru a calatori spre munca, dar mai mult timp pentru a lucra de la distanta, determinand liderii de afaceri sa gaseasca alte modalitati de a impartasi informatii corporative si de a spori colaborarea la locul de munca. Acest lucru inseamna ca liderii afacerilor vor trebui sa-si regandeasca strategiile de comunicare. De asemenea, vor trebui sa ia in considerare modalitatea de a incuraja colaborarea la locul de munca atunci cand toata lumea se afla intr-un alt loc.

Intreprinderile Tech vor angaja candidati dintr-o gama mai larga de medii profesionale. Start-up-urile de tehnologie vor privi dincolo de angajarile specifice tehnologiei, cum ar fi oamenii de stiinta si coderii, si vor lua in consideratie spectrul mai larg al talentului STEM pentru a-si dezvolta compania. Matematica, stiinta si programe de inginerie au competente puternice de cercetare si analiza care pot ajuta o societate emergenta de tehnologie sa ajunga la inaltimi noi. O reprezentare mai larga a rolurilor STEM, in special femeilor din aceste domenii, va fi un accent pentru companiile care doresc sa creasca diversitatea si inovatia, lucruri esentiale pentru concurenta din industria tehnologica.