Schimbările pieței imobiliare după coronavirus

0
1106
Schimbările pieței imobiliare după coronavirus

Pe fondul pandemiei de Covid-19, mulți români încep să se îndrepte către achiziționarea de case și nu de apartamente. În plus, instituțiile bancare încep să majoreze avansul pentru creditele pentru locuință chiar și cu 35 %, anunță Dragoș Nichifor, broker, bancare la Digi24.

„Pot să confirm că sunt cel puțin două bănci care au crescut avansul de la 15% la mai mult după izbucnirea crizei coronavirusului. Aceste modificări sunt deocamdată cazuri izolate în sistem și am speranța și încrederea că celelalte bănci nu se vor ralia acestei creșteri de avans necesar pentru achiziția de locuințe, astfel încât într-un scurt timp să vedem că de fapt cele două bănci să revină asupra deciziei și să reintre în clasicul 15%”, a spus Nichifor.

Conform declarațiilor lui Dragoș Nichifor, băncile apelează la această strategie pentru a nu fi încărcate cu dosare riscate, având raționamentul conform căruia un avans mai mare duce la o încredere mai mare a debitorilor că o să își plătească ratele. Pe lângă acest lucru, Dragoș Nichifor consideră că acestea sunt soluții izolate și că băncile o să revină la avansul de 15 % pentru a nu provoca scăderea pieței.

În momentul actual, pe fondul pandemiei, există o evoluție ascendentă a căutării de noi locuințe în rândul românilor.

„Există o tendință majoră de căutare de case în acest moment. (Oamenii doresc să îi prindă un posibil al doilea val, n.r.) la casă și nu în apartament. În acest moment, toți cei care ne contactează își caută case și s-ar putea să avem o explozie pe zona aceasta”, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here