Se deschis sau nu mall-urile la data de 1 iunie

0
911
Se deschis sau nu mall-urile la data de 1 iunie

Raed Arafat, șeful DSU, a declarat că nu se știe cu exactitate când se vor deschide mall-urile, informează Digi 24.

“Asta (redeschiderea mall-urilor – n.r.) nu cred că va fi din data de 1 iunie, dar vom vedea mâine ce spun specialiștii.

Greu de spus. Nu vreau să anticipez până nu discutăm complet în comisie și nu vreau să-mi asum eu niște lucruri fără să fie discutate cu colegii”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

În urmă cu trei zile, nouă proprietari de centre comerciale din București și 24 orașe regionale, care dețin în total un număr de 52 proiecte cu peste 4.600 chiriași, au trimis Guvernului o scrisoare prin care solicită reluarea activităților desfășurate și în cadrul centrelor comerciale de mari dimensiuni.

Numai la nivelul încasărilor, aceste măsuri au atras deja pierderi de aproximativ 750 de milioane de euro pentru operatorii economici afectați, spun ei Pe plan social, estimam că aproximativ 89.000 de angajați sunt afectați direct sau indirect având contractele de muncă suspendate.

În scrisoare mai este menționat și faptul că multe afaceri sunt într-un real risc de a nu se mai putea redresa financiar dacă lucrurile vor mai continua, iar acest lucru presupune și faptul că mulți angajați își vor pierde definitiv locul de muncă.

Conform proiectului de lege elaborat de Guvern privind măsurile luate pe durata stării de alertă, pot fi deschise doar centrele comerciale de mici dimensiuni, cu suprafeţe de sub 15.000 de metri pătraţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here