Secretele prevenirii furtului din partea angajaților au fost dezvăluite

0
1344
Secretele prevenirii furtului din partea angajaților au fost dezvăluite

Hoții de magazin nu sunt singura amenințare pentru supraviețuirea magazinului dvs. cu amănuntul. Furtul realizat de către angajați poate să fie și mai insidios și mai dăunător. Cum îți poți proteja magazinul de angajații fără scrupule? Iată care sunt secretele împiedicării celor două tipuri de furt făcut de către angajați – furtul în numerar și furtul din inventar – să vă rănească magazinul.

Costul real al furtului angajaților

Pierderea medie în dolari per angajat necinstit a fost de 1.264 dolari în 2018, conform Studiului Național de Securitate al Retailului din 2019. Un sfert dintre comercianții cu amănuntul din sondaj declară că furtul intern a devenit „mult mai mult” o prioritate în ultimii cinci ani, în timp ce aproape 35% dintre aceștia declară „oarecum mai mult” o prioritate. Acest lucru înseamnă că 60% dintre comercianții cu amănuntul sunt concentrați tot mai mult pe prevenirea furtului intern.

Dificultatea de a găsi angajați calificați îi lasă pe retaileri vulnerabili angajaților care ar putea fi mai puțin onești, în timp ce îngrijorările cu privire la demararea unui proces contra angajaților care fură îi determină pe mulți angajatori să nu reacționeze în niciun fel chiar dacă au observat anumite nereguli. Cel mai bun mod de a face față furtului angajaților este să îl preveniți în primul rând.

Prevenirea furtului angajaților

5 modalități de prevenire a furtului de numerar

  1. Plasați camere de securitate în registru

Camerele de supraveghere video sunt mai sofisticate ca niciodată; puteți alege camere care se concentrează în mod strict pe zona de marcat pentru a capta orice activitate. Adesea, doar a avea camere de securitate vizibile în loc este suficient pentru a descuraja furtul de numerar al angajaților. Monitorizați zilnic înregistrările de securitate pentru orice activitate suspectă.

  1. Solicitați angajaților să se autentifice când se află la registru

Sistemele POS mai noi, cu caracteristici, cum ar fi identificarea biometrică prin amprentă sau recunoașterea facială, pot asigura că angajații sunt identificați cu exactitate. Acest lucru vă poate ajuta să observați tendințe, cum ar fi mișcarea banilor atunci când anumiți angajați gestionează registrul.

  1. Solicitați aprobarea managerului pentru tranzacții adesea asociate cu furtul cu amănuntul angajaților

De exemplu, solicitarea unui manager de a aproba tranzacțiile anulate, a retururilor sau a vânzărilor de carduri cadou poate contribui la reducerea riscului de a anula tranzacțiile și de a plasa numerar sau de a înmâna un client un card cadou în timp ce păstrează cardul activat pentru ei înșiși.

  1. Efectuați un număr zilnic de numerar

Echilibrarea sertarului cu încasările zi de zi rămâne cea mai bună modalitate de a detecta „skimming” sau de a fura mici sume de numerar din sertarul de numerar. Dezvoltați instrucțiuni pentru ca angajații să facă închiderea și să lucreze în echipe, schimbând echipele cu regularitate.

  1. Depuneți numerar în bancă

Angajații desemnați să depună numerar pot fura o parte din bani. Asumarea responsabilității pentru depozitele în numerar este cel mai bun mod de a evita acest risc. Deoarece nu vreți să mergeți la bancă în fiecare seară, folosiți un seif în magazin (sau în casa dvs.) pentru a asigura banii și a face un depozit săptămânal.

5 modalități de prevenire a furtului de inventar

  1. Utilizați un sistem de gestionare a inventarului

Un sistem de gestionare a stocurilor care se integrează cu POS-ul dvs. și vă urmărește cu exactitate inventarul în timp real vă poate avertiza cu privire la eventuale furturi de inventar. Examinați în mod regulat rapoartele de inventar pentru a observa orice tendințe neobișnuite, cum ar fi o mulțime de articole mici sau costisitoare care părăsesc inventarul.

  1. Implementați un sistem Buddy

Angajații care fură inventarul ascund adesea articole în coșul de gunoi pentru a fura la sfârșitul zilei. Puteți preveni acest lucru solicitând angajaților să scoată gunoiul în echipe și să schimbe frecvent echipele pentru a evita co-conspiratorii care lucrează împreună.

  1. Verificați gențile la sfârșitul zilei

Inspectați gențile, rucsacurile sau alte genți ale angajaților înainte de a pleca în timpul zilei. Este un mod simplu, dar eficient, de a descuraja furtul din inventar.

  1. Sistematizați primirea stocurilor

O mulțime de furturi de inventar pot apărea în camera de stocare. Angajații pot fura inventarul înainte ca acesta să ajungă vreodată la rafturile din depozit. Solicitați ca managerii să fie prezenți la livrarea inventarului și să inspecteze expedierile înainte de a semna pentru orice.

  1. Au o politică strictă pentru returnări

Angajații hoți pot lucra cu parteneri pentru a fura mărfuri și apoi să-l poată returna partenerului la magazin pentru o rambursare. Solicitarea chitanțelor pentru orice returnare este o modalitate bună de a preveni returnările frauduloase. Solicitarea identificării pentru persoanele care efectuează returnări vă poate ajuta să observați „returnatori în serie” care ar putea fi angajați într-un cerc cu personalul dumneavoastră.

Modul numărul unu de a preveni furtul cu amănuntul angajaților: Efectuați verificări de fond înainte de angajare. Oricât de grăbit ați fi pentru a ocupa un post vacant, nu merită să riscați să nu verificați pe cineva care va gestiona numeralul, care o să aibă acces la datele cardului de plată ale clienților și care o să poată accesa tot inventarul magazinului.