Sistemul bancar romanesc si confidentialitatea datelor in 2019

0
1727
Sistemul bancar romanesc

Primele banci au provenit din asociatii de comercianti care imprumutau bani fermierilor si altor comercianti. Aceasta a fost o evolutie importanta pentru economie. Din acest motiv, fermierii se puteau intretine in timp ce asteaptau sezonul de recoltare. In mod similar, comerciantii si fermierii putea sa finanteze calatorii de-a lungul oceanului pentru a-si vinde bunurile.

Bancile si sectorul bancar, au fost un subiect amplu de discutii in ultimii ani. Exista cateva lucruri foarte gresite in ceea ce priveste sectorul bancar. Multi oameni dau vina pe banci pentru diverse motive. In realitate, bancile reprezinta un element necesar in economie.

Cu toate acestea, schimbarile recente in modul in care functioneaza bancile au creat un sistem in care activitatea bancilor afecteaza in mod direct oamenii, iar acest lucru a avut mult de-a face cu proliferarea crizei financiare.

Schimburile mari ar putea fi drumul spre banci. Industria bancara sufera deja modificari semnificative si, fara indoiala, vom vedea acest lucru si acum. Perturbarea masiva se va produce in ceea ce priveste modul in care puteti efectua plati. Jucatori mari, cum ar fi Google, Facebook si Amazon, vor incepe sa se gandeasca la oferirea propriilor serviciile de plata, care ar putea declansa necesitatea unor reglementari proprii.

O schimbare radicala catre sectorul bancar digital va continua. Millennialii doresc sa foloseasca serviciul de banca oriunde doresc si ori de cate ori doresc, ceea ce nu se aliniaza cu modelul bancar traditional. Banca digitala va creste pana la 2 miliarde de utilizatori pana in 2020. Ca urmare a acestei schimbari, sistemul bancar va fi inlocuit cu o tehnologie ultra performanta. In esenta, portofelul dvs. va fi telefonul dumneavoastra.

Mobilitatea bancara inseamna mai multe atacuri cibernetice mobile. Aproximativ 80% dintre clientii institutiilor financiare au sistem online, iar 50% sunt îl au pe telefonul mobil. Acest lucru creste atacurile cibernetice.

Politici publice

Legislatia privind confidentialitatea datelor va creste pe plan mondial. Regulamentul UE privind protectia generala a datelor (GDPR) a stabilit un standard de facto la nivel mondial, care are impact asupra intreprinderilor nou infiintate si companiilor deja infiintate. Acceptarea GDPR va fi determinata de o continua inclinatie a incalcarilor informatice si a incalcarilor datelor in acest an.