Southwest Airlines înregistrează pierderi de 915 milioane dolari, avertizează că cererea de călătorie va rămâne slabă fără vaccinul coronavirus

0
780
Southwest Airlines înregistrează pierderi de 915 milioane dolari, avertizează că cererea de călătorie va rămâne slabă fără vaccinul coronavirus

Southwest Airlines a declarat joi că a pierdut 915 milioane de dolari în trimestrul doi, comparativ cu venitul net de 741 de milioane cu un an in urma și a avertizat că cererea de călătorie va rămâne probabil în descreștere până când nu va exista un vaccin sau un tratament concret pentru coronavirus.

Compania aeriană a declarat că cererea a scăzut drastic în ultimele săptămâni, răspunzând comentariilor altor directori ai companiei aeriene care au spus că un spike în cazurile Covid-19 cuplat cu restricții de călătorie în state precum New York au afectat vânzările de bilete care au început să se recupereze la sfârșitul primăverii.

Southwest Airlines a estimat ca capacitatea sa din al treilea trimestru o să scadă cu 20% – 30% față de anul trecut.

Veniturile au scăzut cu aproape 83% până la puțin peste un miliard de dolari de la 5,9 miliarde de dolari anul trecut, deși vânzările din trimestru au fost mai mari decât estimările analiștilor.

„Am fost încurajați de îmbunătățirile din tendințele traficului de pasageri din mai și iunie, comparativ cu martie și aprilie; Cu toate acestea, tendințele de îmbunătățire a veniturilor și a rezervărilor s-au oprit recent în iulie odată cu creșterea cazurilor COVID-19 ”, a declarat Gary Kelly, într-un comunicat al veniturilor. Ne așteptăm ca cererea de călătorie aeriană să rămână în scădere până când va fi disponibil un vaccin sau terapeutice pentru a combate infecția și răspândirea COVID-19.

Kelly a spus că Southwest Airlines își va regla „agresiv și frecvent” programul de zbor în „acest mediu de cerere volatil”.

Southwest a înregistrat o pierdere per acțiune de 2,67 USD pe o bază ajustată, în conformitate cu prognozele analiștilor.

Tot joi, American Airlines a înregistrat o pierdere netă de 2,1 miliarde de dolari în trimestrul doi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here