Statul Washington colaborează cu Starbucks pentru distribuția vaccinului

0
754

În timp ce statele din SUA se luptă să administreze suficiente vaccinuri împotriva coronavirusului, Washingtonul a ales un partener neobișnuit pentru a ajuta la accelerarea procesului: Starbucks, se arată în TOPLINE.
Starbucks, cu sediul în Seattle, va desemna mai mulți angajați să lucreze la „eficiență operațională, modelare scalabilă și expertiză și asistență în proiectarea centrată pe om”, a anunțat luni guvernatorul Jay Inslee.

Locațiile Starbucks nu vor servi drept site-uri de vaccinare, dar compania a spus că își va folosi tehnologia și „expertiza” logistică pentru a ajuta la selectarea site-urilor și pentru a „optimiza site-urile de vaccinare cu principii de proiectare și soluții axate pe eficiență până la performanță”.

Starbucks face parte dintr-un parteneriat public-privat mai mare anunțat luni pentru a ajuta distribuția vaccinurilor din Washington, care îl include pe Microsoft pentru asistență tehnologică, farmaciile Costco pentru livrarea vaccinurilor și sindicatele locale pentru a ajuta personalul și instruirea vaccinatorilor voluntari.

Scopul parteneriatului este de a spori eforturile sale de distribuție, care, la fel ca în multe state, se mișcă încet pe fondul provocărilor logistice și de aprovizionare.

Statele sunt deja partenere cu companii private de farmacii, cum ar fi Walmart, Kroger, CVS și Walgreens, pentru distribuirea vaccinurilor, dar parteneriatul Starbucks este unic pentru Washington și este printre primele care implică o companie fără o legătură clară cu asistența medicală.

„Starbucks nu este o companie medicală, dar operăm 33.000 de magazine la scară largă, deservind 100 de milioane de clienți pe săptămână”, a declarat Kevin Johnson, CEO al Starbucks, într-o conferință de presă. „Și avem o echipă de talie mondială de ingineri de proiectare centrată pe om, care lucrează sub conducerea furnizorilor de stat și a asistenței medicale, precum suedezul , Kaiser Permanente și alții, împreună cu Microsoft și multe alte companii pentru a sprijini crearea centrelor de vaccinare care poate scări. ”

Washingtonul a administrat doar 35% din dozele pe care le-a primit de la guvernul federal, potrivit datelor CDC.

Distribuția vaccinurilor în SUA a început într-un mod stâncos. Departamentele locale de sănătate se confruntă cu provocări logistice și de aprovizionare cu resurse reduse. Lucrătorii din domeniul sănătății, care au fost printre primii care au primit prioritate, au refuzat vaccinul în număr surprinzător. Administrația Trump a lăsat în mare parte statele să vină singure cu planuri de distribuire a vaccinurilor, deși președintele ales Biden spune că va ordona guvernului federal să preia un rol mai activ atunci când va prelua funcția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here