Strategia de căutare în marketingul de lux, Partea 3: Comunicare de marketing integrată

0
1230
Strategia de căutare în marketingul de lux, partea 3 - Comunicare de marketing integrată

În primele două articole din seria strategii de căutare în marketing de lux, am discutat despre mentalitatea consumatorilor, ce motivează și îi determină pe cumpărători să cumpere, apoi strategiile și tactica care pot fi utilizate pentru a ajunge la acei cumpărători și pentru a maximiza rezultatele.

Acum, voi lega totul împreună. În cel de-al treilea și ultimul articol al seriei, vom discuta despre importanța unei campanii de comunicare integrată de marketing (IMC) în industria bunurilor de lux și de ce este obligatoriu dacă doriți să supraviețuiți în peisajul de căutare ultracompetitiv și extrem de fragmentat.

Ce este marketingul integrat și de ce au nevoie de brandurile de lux?

Consumatorii de astăzi sunt bombardați cu mesagerie de pe mai multe canale de marketing diferite. Marketingul integrat se întrerupe prin dezordine prin furnizarea unei experiențe de brand unificate și perfecte pentru consumatori de pe toate canalele. Marketingul integrat oferă o experiență perfectă cu un mesaj clar care este relevant pentru consumatori, indiferent de canalul pe care îl utilizează.

În al doilea articol al seriei, am discutat cum consumatorul de lux își dorește o experiență. Cumpărătorii de lux caută online pentru a găsi obiectele de lux pe care și le doresc, pentru a descoperi experiențe noi și pentru a se angaja cu brandurile lor preferate oriunde și pentru a-și face cumpărăturile ori de câte ori doresc. Prin urmare, crearea de experiențe perfecte de-a lungul călătoriei clientului este deosebit de critică pentru brandurile de lux.

Înțelegerea călătoriei deciziei consumatorului este crucială

Călătoria consumatorului nu mai este o cale de cumpărare liniară. A evoluat într-un proces complicat și dinamic în timpul căruia consumatorii interacționează cu multe puncte de atingere diferite de-a lungul drumului. Atingerea consumatorilor în momentele care influențează cel mai mult deciziile lor ar trebui să fie obiectivul nostru de marketing. Jurnalul de decizie pentru consumatori al McKinsey aplică puncte de contact pentru aceste oportunități diferite de a influența consumatorii.

Călătoria deciziei consumatorului este un proces circular de luare a deciziilor cu patru etape:

  1. Considerație inițială
  2. Evaluare activă – colectare de informații, cumpărături
  3. Închidere – momentul achiziției
  4. Post-cumpărare – expunere continuă la marcă

Pentru ca marketerii de căutare să utilizeze călătoria de decizie a consumatorului, trebuie să găsiți modalități de a introduce marca dvs. în setul inițial de considerare al consumatorului. Putem face acest lucru prin SEO și integrarea cu alte canale de marketing.

Marketing integrat și SEO

Comercianții de căutare se străduiesc să maximizeze vizibilitatea mărcilor și companiilor prin clasamentele de top ale motoarelor de căutare. Această vizibilitate este esențială pentru a face parte din setul inițial de considerare al consumatorului. Voi împărtăși câteva strategii de marketing integrate care vă vor ajuta să vă îmbunătățiți SEO și rezultatele generale ale afacerii.

  1. Integrați marketingul de căutare organic și plătit

Numeroase studii au ilustrat modul în care SEO afectează numărul de clicuri pe care le primesc anunțurile plătite. Google a arătat că atunci când un site are rezultate organice puternice, este posibil ca site-ul să vadă o creștere a ratei de clic pentru anunțurile de căutare plătite pe aceeași pagină cu rezultatele căutării. Alte studii au arătat că invers este adevărat – căutarea plătită poate îmbunătăți rezultatele campaniilor de căutare organică.

Punerea în practică

Aliniați mesageria organică și plătită: doriți mesagerie unificată, nu mesaje conflictuale. Toate mesajele trebuie să fie aliniate și centrate pe client. O modalitate de a realiza acest lucru este să includeți o copie de anunț plătită cu performanțe în meta-descrierile dvs. organice. De exemplu, unul dintre colegii mei de căutare plătit de la agenția noastră a identificat că termenul „câștigător” a obținut cel mai bun în copia lor publicitară. Am încorporat-o în meta descrierile noastre pentru a îmbunătăți ratele de clic organice și pentru a prezenta un mesaj unificat căutătorului. Acest lucru maximizează performanța SEO, oferind în același timp o experiență perfectă pentru clientul de lux.

Îmbunătățiți paginile cu scoruri de calitate scăzută: identificați paginile în care aveți un scor de calitate scăzută și lucrați pentru a-l crește. Costurile pe clic mai mari pot fi reduse prin îmbunătățirea experiențelor paginilor de destinație și a timpului de încărcare a paginii. Identificați cuvintele cheie plătite care au nevoie de suport organic. Îmbunătățirea conținutului organic pentru aceste cuvinte cheie vă poate ajuta să conduceți campaniile de căutare plătite și să îmbunătățiți eficiența campaniei.

  1. Valorificați evenimentele

Încredințarea marketingului pentru evenimente este o altă modalitate de a ajunge la clienții potențiali și de a construi cunoștințe despre brand. Puteți utiliza tipuri de evenimente specifice bazate pe industria dvs. pentru a crește conștientizarea mărcii și, ca beneficiu suplimentar, conducerea traficului direct și a trimiterilor. Evenimentele recurente de sezon, prezentările de modă și târgurile internaționale pot avea un volum puternic de căutare. Aceste tipuri de evenimente prezintă o oportunitate excelentă de a crește vizibilitatea mărcii dvs. în momentele cheie de-a lungul anului în rândul unui public extrem de implicat.

Brandul de ceasuri de lux, TUDOR, a creat pe pagina sa web o pagină dedicată pentru Baselworld, un eveniment internațional pentru industria de ceasuri și bijuterii. Această pagină dedicată este optimizată pentru „Ceasuri noi TUDOR – Baselworld 2020”, iar conținutul vorbește despre noile modele de ceasuri care vor fi debutate în cadrul emisiunii. Acest tip de pagină oferă o altă cale pentru a genera vizibilitate organică și trafic către site-ul web.

Punerea în practică

Creați o pagină dedicată evenimentului: puteți crea o pagină pe site-ul dvs. dedicat unui anumit tip de eveniment. De exemplu, brand.com/eventtype-2020. Această pagină poate fi utilizată pentru PR și partajată pe rețelele sociale pentru a ajuta la crearea autorității de căutare și a sensibilizării mărcii. Asigurați-vă că mesajul de marcă pe care îl distribuiți este consecvent în toate punctele de atingere ale clienților.

  1. Utilizați rețelele sociale vizuale

Nu vă limitați SEO doar la Google. Rețelele vizuale și sociale precum Pinterest, Instagram și YouTube prezintă o oportunitate semnificativă pentru branduri de a genera conștientizare și vizibilitate. Imaginile și videoclipurile sunt medii puternice capabile să evoce emoțiile aspiraționale asociate achizițiilor de lux. Nu uitați, unul dintre principalele motive pentru care oamenii cumpără articole de lux este afișarea statutului. Brandurile ar trebui să profite de acest lucru prin publicarea de conținut care îi ajută pe consumatorii de lux să satisfacă această nevoie.

CHANEL creează frecvent acest tip de conținut. Campania „Inside CHANEL” este un exemplu excelent despre modul în care poți folosi imaginile și videoclipurile. „Inside CHANEL” oferă oamenilor un aspect exclusiv în istoria mărcii și face acest lucru prin împărtășirea poveștii mărcii prin imagini și videoclipuri. În plus față de site-ul „Inside CHANEL”, videoclipurile campaniei sunt găzduite pe YouTube, facilitând partajarea acestora în rețelele de socializare.

Punerea în practică

Creați conținut vizual, aspirațional pentru rețelele sociale: gândiți-vă la tipul de conținut pe care oamenii vor dori să îl partajeze pentru a-și impresiona prietenii și colegii. Când creați acest conținut, cum ar fi imagini sau videoclipuri, amintiți-vă că ar trebui să evoce tipurile de emoții care îi determină pe oameni să vrea să-l împărtășească.

Sfaturi pentru crearea de conținut

Definiți-vă publicul țintă și asigurați-vă că acesta caută pe canalul în care doriți să publicați conținutul dvs. – Sunt femei și / sau iau decizii de cumpărare? Dacă da, Pinterest poate fi o potrivire bună.

Asigurați-vă că acest conținut are un aspect de exclusivitate. Asigurați-vă că oamenii simt că au acces la ceva special. Ar trebui să fie original și unic.

Faceți conținutul ușor de redus în rețelele de socializare. Ultimul lucru pe care îl veți dori este să aveți un conținut minunat care este dificil pentru oameni să partajeze.

Asigurați-vă că mesageria este perfectă între canale. Nu uitați, semnul distinctiv al unei campanii de marketing integrat este mesageria care este constantă pe toate canalele.

Asigurați-vă că conținutul dvs. este optimizat folosind imagini descriptive în alt text.

Asigurați-vă că utilizați formatul corect de imagine și dimensiunea fișierului optim pentru canal. Fiecare canal social are sfaturi diferite pentru a maximiza vizibilitatea în platforma ei.

Asigurați-vă că consultați orientările lor.

Recapitulare

Am acoperit mult teren în această serie de strategii de căutare în marketingul de lux. Pentru a încheia lucrurile, rezumăm câteva dintre punctele cheie pentru succesul SEO și marketingul de căutare în industria luxului.

Primul articol a discutat motivele pentru care cumpărăm articole de lux – datorită modului în care acestea ne fac să ne simțim și pentru că dorim o experiență împreună cu exclusivitatea. Să nu uităm de rolul dopaminei în proces, de unde vine anticiparea recompensei.

Al doilea articol a tratat importanța SEO a creării de conținut care să îndeplinească emoțional și de cercetare cu intenție de cuvinte cheie. Am discutat, de asemenea, de ce trebuie să investești în meta-description-ul pentru a-l face mai atrăgător. Este important să câștigați clicul și să încurajați consumatorii să afle mai multe despre marca dvs. și, în final, să convertiți.

În cele din urmă, cel de-al treilea articol a tratat rolul marketingului integrat pentru mărcile de lux și beneficiile unei teme / mesaje constante de brand pe toate punctele de contact ale clienților. Alinierea eforturilor dvs. de căutare plătite și organice, valorificarea evenimentelor și crearea de conținut vizual, aspirațional, care poate fi partajat pe rețelele sociale este o necesitate.

Gânduri finale

În calitate de marketeri, obiectivul nostru ar trebui să fie să susținem viziunea, misiunea și valorile organizației și să muncim din greu pentru a îmbunătăți linia de jos a companiei, indiferent de canal. Este un efort de colaborare între mai multe canale de marketing. Este prea ușor să ne implicăm într-o abordare tăiată, așa că ne împingem constant să gândim în afara cutiei și să dezvoltăm soluții inventive pentru provocările cu care se confruntă clienții noștri. Acolo va străluci valoarea noastră reală ca SEO.