SUA vor restricționa TikTok, aplicațiile WeChat în acest weekend

0
400
SUA vor restricționa TikTok, aplicațiile WeChat în acest weekend

Departamentul Comerțului le va interzice duminică din magazinele de aplicații mobile

Departamentul Comerțului a declarat vineri că va interzice aplicațiile deținute de China din magazinele de aplicații mobile din motive de securitate națională, relatează Washington Post.

SUA intenționează să ia măsuri suplimentare pentru a restricționa utilizarea aplicației de mesagerie WeChat, dar aplicația de partajare video TikTok va primi o ameliorare de la restricții ulterioare până pe 12 noiembrie. Acest lucru ar putea oferi timp pentru un posibil acord care să ofere companiei Oracle firmă din Silicon Valley o miză. În compania prin care să treacă, președintele Trump a spus că dorește ca o companie americană să dețină aplicația.

„TikTok de bază va rămâne intact până pe 12 noiembrie”, a declarat vineri secretarul pentru comerț Wilbur Ross pentru Fox Business Network, potrivit Reuters.

Proprietarul TikTok ByteDance, o companie chineză, a purtat discuții cu Oracle și alte companii în ultimele săptămâni pentru a crea un nouă structură de proprietate sub numele TikTok Global.

Ross a publicat și o declarație oficială: „Acțiunile de astăzi demonstrează încă o dată că președintele Trump va face tot ce îi stă în putință pentru a garanta securitatea noastră națională și pentru a proteja americanii de amenințările Partidului Comunist Chinez. La îndrumarea președintelui, am luat măsuri semnificative pentru a combate colectarea rău intenționată a Chinei de date personale ale cetățenilor americani „.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here