Sunteti pregatit sa incepeti propria afacere? Partea a II a

0
1608

In prima parte a articolului am dezbatut doar o parte din intrebarile la care trebuie s agasiti raspunsuri daca intentionati sa incepeti propria afacere. Iata care sunt urmatoarele intrebari esentiale:

7. Sunteti dispus sa invatati

Cand incepeti sa construiti o afacere – mai ales pentru prima data – va trebui sa invatati sa faceti lucruri pe care nu le stiti acum. Va trebui sa invatati cum sa comercializati si sa vindeti si cum sa va pastrati la zi contabilitatea.

Vestea buna este ca toate aceste lucruri sunt abilitati pe care le puteti invata. Dar pentru a face acest lucru, trebuie sa fiti dispusi sa invatati.

8. Sunteti rezistent

Stiti deja, construirea unei afaceri este dificila, dar pentru a trece prin vremurile grele, trebuie sa fiti rezistent. Rezistenta inseamna a te ridica dupa ce ati fost doborat. De asemenea, este posibil sa va concentrati asupra a ceea ce trebuie sa faceti chiar si atunci cand exista ingrijorari in partea din spate a mintii. Si nu inseamna sa renuntati la prima, a doua sau chiar a treia oara cand aveti parte de un esec.

9. Faceti ca lucrurile sa se intample

 

Cand sunteti proprietarul afacerii (si, adesea, singurul angajat), trebuie sa faceti ca totul sa se intample. Totul se opreste (si incepe) cu tine – destul de literalmente. Nu e nimeni altcineva de vina. Este responsabilitatea dvs. si trebuie sa va ocupati de tot ce se intampla.

Dar daca vreti sa construiti o afacere, va trebui sa faceti urmatorul pas sa se intample, cel care urmeaza dupa aceea si apoi cel care urmeaza. Pentru ca daca nu, nimeni altcineva nu o va face.

10. Aveti grija de finantele  personale

Cu totii ne ocupam intr-o anumita masura de finantele noastre personale. Dar cum aveti grija de finantele personale este un bun indicator al capacitatii de a avea grija de finantele afacerii tale.

Daca cheltuiti in mod continuu bani pe care nu aveti, este posibil sa apara si in afacerea dvs. aceasta problema. Daca intarzieti sa efectuati plati in mod obisnuit, este posibil sa faceti acest lucru si in afacerea dvs. Daca nu stiti niciodata cat de multi bani aveti in banca – si care sunt angajamentele dvs. – acestea vor aparea si in afacerea dvs.

Fiind in fruntea afacerii dvs., finantele pot face diferenta intre succes si esec. Cat de bine aveti grija de finantele personale este o indicatie a bunei performante.

11. Sunteti dispus sa va asumati riscuri

Inceperea unei afaceri este un risc asumat. Puteti incarca cotele in favoarea dvs., puteti lucra la fel de mult cat puteti si puteti investi in cele mai bune sfaturi din lume – dar exista inca posibilitatea de esec.

Daca nu sunteti dispus sa va asumati un risc – unul calculat – construirea propriei afaceri, probabil ca nu este o alegere buna pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa fiti un jucator; puteti sa incetiniti, sa fiti precauti si sa riscati cat mai putin posibil fiecare pas din drum.