Taparo – primul producător de măști de protecție în România

0
1394

Taparo a produs astăzi primele măști de protecție din România. Anunțul a fost făcut de către ministrul Economiei, Virgil Popescu, pe pagina sa oficială de Facebook.

Conform declarațiilor, companii va produce în scurt timp 150.000 de măști de protecție pe zi, iar începând cu data de 15 aprilie producția va ajunge la 500.000 de bucăți pe zi conform declarației.

„Astăzi am purtat pentru prima dată o mască produsă în România! Știu că foarte mulți le așteptați, aveți nevoie de ele. Vor ajunge la voi, cât de curând! Vor ajunge și la medicii și personalul medical din prima linie.

Vreau să le mulțumesc încă o dată grupului Taparo care au pornit în țara noastră producția de măști. În aceste vremuri de criză s-au găsit soluții la probleme urgente. Împreună ne facem România bine”, a scris ministrul Economiei, Virgil Popescu, pe Facebook.

Astăzi am purtat pentru prima dată o mască produsă în România! Știu că foarte mulți le așteptați, aveți nevoie de ele….

Publicată de Virgil Popescu pe Marţi, 31 martie 2020

„Am vorbit cu probabil prima mare companie privată care va începe producția de măști. Produce în momentul de față combinezoane, 1.000 de bucăți zilnic, dar de săptămâna viitoare, odată ce va fi instalată, la sfârșitul săptămânii, prima linie de producție automată a măștilor, va produce 150.000 de măști pe zi, adică va ajunge la 4 milioane de măști lunar, și din 15 aprilie va produce 500.000 de măști pe zi FFP2 și 100.000 de măști FFP3, așa că vom ajunge practic să producem 16-17 milioane de măști pe lună, vorbim de măști acreditate CE”, a spus ministrul economiei, Virgil Popescu, în ședința de guvern de săptămâna trecută.