Taxa pentru Școala de Teatru Yale este acum de 0 USD

0
520
Taxa pentru Școala de Teatru Yale este acum de 0 USD

Școala de teatru Yale a anunțat miercuri că nu va mai percepe taxele de școlarizare, după ce a primit o donație de 150 de milioane de dolari de la David Geffen.
Educația gratuită începe în această toamnă și se va aplica „tuturor studenților pentru totdeauna”, a declarat președintele Yale, Peter Salovey. „Ei își pot începe cariera fără povara financiară pe care altfel ar avea-o”. Este cea mai mare donație cunoscută „din istoria teatrului american”, a spus Yale. Universitatea a spus că va schimba numele către Școala de Teatru David Geffen, Hartford Courantrapoarte. Pe lângă Streep, printre absolvenții școlii se numără Angela Bassett, Paul Newman și Courtney B. Vance.

Geffen, care și-a câștigat banii în industria muzicală, a spus că a fost ideea lui Yale, dar și-a dat seama că „Yale era locul potrivit pentru a începe să schimbe modul în care gândim despre finanțarea educației artistice”. El a spus că școala de teatru „oferă unele dintre cele mai bune pregătiri profesionale disponibile pentru actori, scriitori, regizori, designeri și manageri de teatru din medii diverse. Eliminarea barierei de școlarizare va permite o diversitate și mai mare de oameni talentați să își dezvolte și să-și perfecționeze abilitățile. ” S-a îndreptat spre sala de corespondență a Agenției William Morris Talent pentru a fonda Geffen Records și pentru a produce hit-uri de pe Broadway, precum Cats și Dreamgirls, confrom CNN.
În anul școlar 1978-79, a condus un seminar de la Yale, „Industria muzicală și managementul artelor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here