Telegram va plăti amenda SEC în valoare de 18,5 milioane USD și va întoarce investitorilor 1,2 miliarde dolari, pe măsură ce dizolvă TON

0
270
Telegram va plăti amenda SEC în valoare de 18,5 milioane USD și va întoarce investitorilor 1,2 miliarde dolari, pe măsură ce dizolvă TON

Visurile mari de criptocurrency ale lui Pavel Durov pentru serviciul său de mesagerie Telegram se încheie cu o tranzacție civilă de 18,5 milioane de dolari cu Comisia de valori mobiliare și schimb din SUA și promisiunea de a restitui cei peste 1,2 miliarde de dolari pe care investitorii i-au pus în jetonul digital TON.

Acordul încheie o luptă legală de luni între companie și autoritatea de reglementare. În octombrie 2019, SEC a depus o plângere împotriva Telegram, susținând că compania a ridicat capital prin vânzarea a 2,9 miliarde Grams pentru a-și finanța activitatea. SEC a încercat să solicite Telegram să livreze Gramele pe care le-a vândut, despre care autoritatea de reglementare a presupus că sunt titluri de valoare. În martie, Curtea de District a Statelor Unite pentru Districtul de Sud din New York a fost de acord cu SEC și a emis o decizie preliminară.

În mai, Telegram a anunțat că va închide inițiativa TON.

Anunțând că TON se închide, Durov a scris: „Vreau să închei această postare urându-le noroc tuturor celor care se străduiesc să descentralizeze, să echilibreze și să aibă egalitate în lume. Voi luptați pentru bătălia potrivită. Această bătălie poate fi cea mai importantă bătălie a generației noastre. Sperăm că vei reuși acolo unde am eșuat.”

În propriul anunț al soluționării, SEC a spus.

„Întreprinderile noi și inovatoare sunt binevenite să participe pe piețele noastre de capital, dar nu pot face acest lucru cu încălcarea cerințelor de înregistrare a legilor federale privind valorile mobiliare”, a declarat Kristina Littman, șefa Secției Cibernetice a Diviziei de Executare SEC. „Această soluționare impune Telegram să restituie fondurile investitorilor, impune o sancțiune semnificativă și impune ca Telegram să anunțe ofertele digitale viitoare.”

Argumentul autorității de reglementare este că Telegram nu a respectat regulile. Dacă ar fi funcționat cu autoritatea de reglementare în loc să lanseze oferta jetonului fără nici o supraveghere, rezultatul ar fi putut fi diferit, potrivit SEC.

„Acțiunea noastră de urgență a protejat investitorii cu amănuntul de la încercarea Telegram de a inunda piețele cu titluri vândute într-o ofertă neînregistrată, fără a furniza informații complete cu privire la proiectul lor”, a declarat Lara Shalov Mehraban, director regional asociat al Biroului regional din New York. „Remediile pe care le-am obținut oferă o scutire semnificativă pentru investitori și protejează investitorii cu amănuntul de ofertele ilegale viitoare de la Telegram.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here