Tesla își instalează linia de producție în Europa

0
1149
Tesla își instalează linia de producție în Europa

Elon Musk, antreprenorul gigantului Tesla, a anunțat săptămâna trecută printr-un comunicat că va deschide o linie de producție pentru baterii, trenuri de rulare și mașini în Berlin.

Aceasta urmează să fie a patra megafabrică a companiei Tesla, după cele din Nevada, New York și Shanghai.

Elon Musk este cel care a fondat compania producătoare de mașini electrice Tesla și SpaceX, fiind unul dintre cei mai importanți jucători în transportul privat. Acesta este original din Pretoria, Africa de Sud, și datorită ambiției și a minții strălucite a reușit să emigreze în anul 1971 în Canada, la vârsta de 17 ani. În anul n1992 acesta s-a mutat la Universitatea din Pennsylvania pentru a obține diplome în economie și fizică.

Cu o idee excepțională și mult talent, acesta pune pe picioare organizația producătoare de mașini Tesla, iar în aprilie 2017 Tesla avea să devină cea mai valoroasă companie producătoare de mașini din Statele Unite ale Americii, aducându-i lui Elon Musk o avere de 15 miliarde de dolari.

În anul 2018, Elon Musk se vede nevoit să demisioneze din funcția de președinte al companiei Tesla şi să plătească o amendă de 20 de milioane de dolari în cadrul unui acord cu autoritățile de reglementare din domeniu. Decizia a venit după ce acesta a publicat un mesaj pe Twitter în care a anunțat, sub formă de glumă, că va lista la bursă compania Tesla și o va trece sub control privat.