TikTok a fost eliminat din App Store și Google Play în India

0
1326
TikTok a fost eliminat din App Store și Google Play în India

Aplicația a fost interzisă luni seara, la comanda a Ministerului Informațiilor și Tehnologiei, care a interzis și alte 58 de aplicații populare din China, afirmând că acestea reprezintă o amenințare pentru securitatea și societatea Indiei. Conform declarațiilor aceste aplicații încalcă confidențialitatea utilizatorilor și stochează datele în afara Indiei, guvernul a anunțat companiile Apple și Google pentru a elimina toate cele 59 de aplicații și a solicitat ISP-urilor și companiilor de telecomunicații să contribuie și la aplicarea interdicției. Prima aplicație de pe listă, TikTok, a fost deja eliminată din magazine și nu poate fi descărcată, deși aplicația încă funcționează bine deocamdată – acest lucru înseamnă că, cei care au deja instalata aplicatia TikTok pe telefon, pot să o utilizeze, deocamdată, dar dacă o elimina din orice motiv, nu o vor putea recupera.

Oamenii familiarizați cu magazinele de aplicații spun că acest lucru indică faptul că compania a restricționat aplicația din India, mai degrabă decât că Google și Apple o elimină, motiv pentru care celelalte aplicații nu au fost afectate încă.

În declarația sa, guvernul a declarat, „invocând puterea [sic] în conformitate cu secțiunea 69A din Legea privind tehnologia informației, citită cu dispozițiile relevante din Tehnologia informației (Procedură și garanții pentru blocarea accesului la informații prin public) din 2009 și în vederea de natura emergentă a amenințărilor am decis să blocam 59 de aplicații, având în vedere informațiile disponibile, acestea sunt angajate în activități care aduc atingere suveranității și integrității Indiei, apărării Indiei, securității statului și ordinii publice. ”

În acest moment, multe dintre celelalte aplicații din listă sunt încă disponibile pentru descărcare. Shareit, a doua aplicație din listă, este încă disponibilă, la fel ca și alte aplicații populare precum CamScanner, Shein și Clash of Kings. Unele alte aplicații din listă au fost, de asemenea, eliminate acum, cum ar fi aplicația Helo, deși o altă aplicație similară, Likee, este încă disponibilă. Dacă ați fost un utilizator obișnuit al unora dintre cele mai populare aplicații de pe listă, Gadgets 360 a găsit câteva alternative pe care le puteți utiliza.

Deși declarația oficială se concentrează pe securitate și apărare, este clar că selecția acestor 59 de aplicații are legătură cu tensiunile dintre India și China. Deși TikTok a fost interzis de câteva ori în trecutul recent, acesta a revenit rapid. În acest caz, însă, ar putea dura mai mult să se întoarcă aplicațiile interzise.

De remarcat este și faptul că în prezent TikTok Lite nu este disponibil pentru descărcare prin Google Play în India.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here