Twitter extinde regulile de conduită pentru a interzice vorbirea dezumanizată pe baza vârstei, dizabilităților și acum a bolilor

0
866
Twitter extinde regulile de conduită pentru a interzice vorbirea dezumanizată pe baza vârstei, dizabilităților și acum a bolilor

Anul trecut, Twitter și-a extins regulile în legătură cu discursul de ură pentru a include discursul dezumanizant împotriva grupurilor religioase. Astăzi, Twitter spune că își extinde regula pentru a include, de asemenea, un limbaj care dezumanizează oamenii pe baza vârstei, dizabilității sau bolii. Acesta din urmă, desigur, este un plus în timp util, având în vedere că răspândirea noului coronavirus COVID-19 a dus la apariția unor comentarii urâte și uneori rasiste pe Twitter legate de acest subiect.

Twitter spune că tweet-urile care au încălcat această regulă înainte de astăzi vor trebui șterse, dar nu vor avea nicio suspendare a contului, deoarece regulile nu erau în vigoare la acel moment. Cu toate acestea, orice tweet publicat de acum înainte va trebui să respecte politica actualizată de conduită Twitter. Această politică generală include reguli privind comportamentul urât – adică promovarea violenței sau amenințărilor – precum și utilizarea de imagini și nume afișate.

Politica include deja interdicția de a dezumaniza discursul într-o serie de categorii, inclusiv rasa, etnia, originea națională, casta, orientarea sexuală, identitatea de gen și sex. Politica s-a extins de-a lungul timpului, pe măsură ce Twitter a încercat să cuprindă mai bine numeroasele domenii în care dorește să interzică discursul urât și conduita pe platforma sa.

O problemă a politicii de comportament urât de Twitter este aceea că nu este în măsură să țină pasul cu aplicarea din cauza volumului de tweet-uri postate. În plus, dependența de a avea utilizatorii de tweet-uri de pavilion pentru revizuire înseamnă că eliminarea discursului de ură este tratată în mod reactiv, mai degrabă decât în ​​mod proactiv. De asemenea, Twitter a fost puternic criticat pentru că nu și-a aplicat corect politicile și a permis continuarea abuzurilor online.

În anunțul de astăzi, Twitter admite în mod liber aceste probleme și alte probleme. De asemenea, observă că, de atunci, a făcut o pregătire mai aprofundată și și-a extins perioada de testare pentru a se asigura că recenzorii înțeleg mai bine cum și când să acționeze, precum și cum să protejeze conversațiile în cadrul grupurilor marginalizate. Și a creat un Consiliu de încredere și siguranță care să îl ajute să înțeleagă mai bine nuanțele și contextul din categorii complexe, cum ar fi rasa, etnia și originea națională.

Din păcate, problema cea mai mare a lui Twitter este că a funcționat ani de zile ca o piață publică, unde utilizatorii s-au simțit relativ liberi să se exprime fără a folosi o identitate reală unde au fost responsabili pentru cuvintele și acțiunile lor. Există cazuri valabile pentru anonimatul online – inclusiv modul în care le permite oamenilor să comunice mai liber în regimuri opresive, de exemplu. Dar partea înțepătoare este că încurajează unii oameni să facă declarații pe care altfel nu le-ar face – și fără repercusiuni sociale. Nu așa funcționează în lumea reală.

În plus, de fiecare dată când Twitter încearcă să se pronunțe asupra discursului și comportamentului urât, este acuzat că s-a redus în libertatea de exprimare – ca și cum platforma sa de socializare ar fi un loc protejat de Primul amendament al Constituției Statelor Unite. Potrivit instanțelor din SUA, nu este așa cum funcționează. De fapt, o instanță americană a decis recent că YouTube nu este un forum public, ceea ce înseamnă că nu trebuia să garanteze drepturile utilizatorilor la libera exprimare. Acest lucru stabilește un precedent și pentru alte platforme sociale, inclusiv Twitter.

Twitter de ani de zile s-a străduit să obțină mai multe persoane care să se înscrie și să participe. Dar a funcționat simultan împotriva propriului său obiectiv, fără a obține un control asupra abuzurilor din rețeaua sa. În schimb, testează noi produse – dispărând Povești, de exemplu – că speră că va încuraja mai multă implicare. În realitate, politicile mai bine aplicate ar face trucul. Adăugarea de solicitări educaționale în ecranul Compose – similar cu cele de pe Instagram care avertizează utilizatorii cu privire la conținutul care probabil va fi raportat sau eliminat – este de asemenea întârziat.

Este bine ca Twitter să extindă limba în politica sa pentru a fi mai cuprinzător. Dar cuvintele sale trebuie să fie susținute de acțiuni.

Twitter spune că noile sale reguli sunt în vigoare încă de astăzi.