Uber susține că „frauda” îl elimină de la plata unei amenzi de 179 de milioane de dolari ale inginerul Google

0
1101

Uber a arătat în instanță că fostul angajat Anthony Levandowski a comis o fraudă, o acțiune care eliberează compania de orice obligație de a-și plăti facturile legale, inclusiv o hotărâre prin care inginerul este obligat să plătească către Google 179 milioane USD.

Bloomberg a raportat prima dată în instanță.

Cererea de fraudă a lui Uber a făcut parte din răspunsul său la moțiunea lui Levandowski de a constrânge compania de călătorie în arbitraj, în speranța că fostul său angajat va trebui să suporte costul judecății de 179 de milioane de dolari împotriva lui. Propunerea de a constrânge arbitrajul, iar acum răspunsul lui Uber, face parte din procedura falimentului Levandowski. Este cel mai recent capitol dintr-o saga legală care a încurcat Uber și Waymo, fostul proiect de auto-conducere Google care acum este o afacere sub denumirea Alfabet.

În acest ultim proces de judecată, Uber a fost de acord cu arbitrajul. Cu toate acestea, Uber s-a împotrivit obiectivului principal al lui Levandowski de a forța compania să rămână la un acord de indemnizație. Uber a semnat un acord de indemnizație în 2016, când a achiziționat afacerea cu autoturisme a lui Levandowski ,Otto. În cadrul acordului, Uber a declarat că îl va despăgubi – sau îl va compensa – pe Levandowski împotriva acuzelor formulate de fostul său angajator, Google.

Uber a spus că a anulat acordul de despăgubire cu câteva luni înainte de apariția cazului de faliment al lui Levandowski „pentru că a fost precoupat de frauda sa”, se arată în dosarul instanței. Uber a revocat acordul de despăgubire după ce Levandowski a fost pus sub acuzare de un mare juriu federal, cu 33 de acuzații de furt și a încercat furtul secretelor comerciale în timp ce lucra la Google, unde era inginer și unul dintre membrii fondatori ai grupului care lucra pe auto-Google. conducere proiect auto.

Uber l-a notificat pe avocatul lui Levandowski la 30 august, la trei zile de la rechizitoriu, explicând că acordul de despăgubire a fost anulat „pentru că a fost procurat de frauda lui Levandowski, inclusiv ascunderea frauduloasă a faptelor pretinse în rechizitoriu”.

Levandowski a ajuns la un acord de pledoarie în martie 2020 cu avocatul districtului american: un număr de furturi secrete comerciale în timp ce lucra la Google.

Uber a spus că nu a primit niciodată beneficii de la Levandowski în cadrul acordului de despăgubire și că nu are nimic de revendicat de la el ca urmare a rezoluției, a declarat compania în dosarul instanței.

Avocatul lui Levandowski s-a împins înapoi la argumentul lui Uber.

„Afirmația lui Uber că Anthony nu a dezvăluit informații materiale către Uber este falsă”, a declarat avocatul lui Levandowski, Neel Chatterjee, într-o declarație trimisă prin e-mail la TechCrunch. „Acuzațiile pe care le face Uber sunt premise pe informațiile pe care le-au obținut ca parte a procesului de diligență cuvenită. Aceasta este cea mai recentă dintr-un șir de teorii lipsite de merit, pe care Uber și-a propus să încerce să iasă din acordul pe care l-a încheiat, deoarece nu i-a plăcut rezultatul. ”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here