Ucraina dă înapoi în ideea sa de a le face pe femeile militare să mărșăluiască cu tocuri

0
496
Ucraina dă înapoi în ideea sa de a le face pe femeile militare să mărșăluiască cu tocuri

Oficialii apărării din Ucraina analizează planurile de a le obliga pe cadete să mărșăluiască în haine militare și tocuri înalte.
Activiștii și parlamentarii opoziției l-au dojenit pe ministrul Apărării Andriy Taran săptămâna trecută după ce au fost eliberate fotografii ale cadetelor care mărșăluiau în pompe cu tocuri, care în mod normal fac parte din uniforma vestimentară formală, relatează New York Times.

Criticii au declarat că planurile pentru ca femeia să poarte tocuri într-o paradă din 24 august, care marchează 30 de ani de la independența Ucrainei, sunt sexiste și au minimizat contribuția femeilor la armata țării.
Mii de femei au slujit în războiul țării împotriva separatistilor susținuți de Rusia. „Femeile, ca și bărbații, luptă cu cizme de luptă”, a spus Maria Berlinska, care a militat pentru egalitatea de gen în forțele armate ale țării. „În timpul războiului, multe dintre fetele noastre au murit pe câmpul de luptă în uniformă militară”.

Trei membri ai Cabinetului au emis o declarație menționând că 57.000 de femei slujesc în armata ucraineană și „și-au dovedit valoarea nu cu tocuri, ci cu mitraliere”, relatează AP. „Scopul
oricărei parade militare este de a demonstra capacitatea militară a armatei. Nu ar trebui să existe spațiu pentru stereotipuri și sexism”, au spus ei.

Criticii s-au întrebat, de asemenea, de ce femeile mărșăluiau într-un grup atunci când au fost integrate în forțele armate, cu multe roluri de luptă deschise în 2018.

Ministerul Apărării din Ucraina a respins inițial critica, dar a recunoscut sâmbătă că pantofii cu toc erau „incomozi” pentru mărșălui, relatează Washington Post.

Taran a spus că li se va oferi cadeților încălțăminte „îmbunătățită” și „ergonomică”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here