Un vaccin pentru cancer? Oamenii de știință COVID cred că DA

0
739
Oamenii de știință COVID cred că DA

Omul de știință care a câștigat cursa pentru livrarea primului vaccin pe scară largă împotriva coronavirusului spune că oamenii pot fi siguri că vaccinurile sunt sigure, iar tehnologia din spatele acestuia va fi folosită în curând pentru a combate un alt flagel mondial – cancerul.
Ozlem Tureci și Ugur Sahin, soții care au cofondat compania germană BioNTech, lucrau la o modalitate de a valorifica sistemul imunitar al organismului pentru a combate tumorile atunci când au aflat anul trecut despre un virus necunoscut care infectează oamenii din China, conform AP. La micul dejun, cuplul a decis să aplice tehnologia pe care o cercetaseră timp de două decenii noii amenințări, numind efortul „Project Lightspeed”. În termen de 11 luni, Marea Britanie a autorizat utilizarea vaccinului ARNm BioNTech dezvoltat împreună cu gigantul farmaceutic american Pfizer, urmat o săptămână mai târziu de Statele Unite.

„Merită să luați decizii îndrăznețe și să aveți încredere că, dacă aveți o echipă extraordinară, veți putea rezolva orice problemă și obstacol care vă apare în timp real”, spune Tureci într-un interviu la Berlin. Vaccinurile făcute de BioNTech-Pfizer și rivala SUA Moderna utilizează ARN messenger sau ARNm pentru a transporta instrucțiuni în corpul uman pentru fabricarea proteinelor care îl primesc pentru a ataca un anumit virus. Același principiu poate fi aplicat pentru ca sistemul imunitar să ia în considerare tumorile. Întrebat când ar putea fi disponibilă o astfel de terapie, Tureci a spus că „este foarte dificil de prezis în dezvoltarea inovatoare. Dar ne așteptăm ca în doar câțiva ani, să avem și vaccinurile noastre (împotriva cancerului) într-un loc unde le putem oferi oamenilor „.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here