UniCredit Leasing, a vândut obligațiuni de 300 mil. euro pentru o dobândă de doar 0,502%

0
1804
UniCredit Leasing, a vândut obligațiuni de 300 mil. euro pentru o dobândă de doar 0,502%

UniCredit Leasing este în momentul actual cea mai mare companie de leasing din România. Aceasta a reușit să lansez pe piețele internaționale obligațiuni de rang superior cu maturitate de trei ani care au atras 300 de milioane de euro pentru o dobândă de doar 0,502 %, declară compania.

Această tranzacție vine sunt forma unei emisiuni individuale care beneficiază de o garanție directă din parte UniCredit S.p.A., având drept scop atât diversificarea surselor de finanțare UniCredit Leasing cât și îmbunătățirea accesului clienților UniCredit Leasing la finanțare.
„Reacția din partea pieței a fost pozitivă, cererea de subscriere depășind 650 de milioane de euro din partea a peste 70 de investitori instituționali, bine diversificați din punct de vedere geografic. Ca urmare, spread-ul indicat inițial în zona de 105 puncte de bază peste nivelul mid-swap corespunzător maturității emisiunii a fost revizuit la un nivel de 90-95 puncte de bază, iar în cele din urmă a fost stabilit la 90 puncte de bază „, declară un reprezentant UniCredit.

Listarea obligațiunilor o să fie făcută la Luxembourg Stock Exchange, cu admitere la tranzacționarea pe piața Euro MTF.

UniCredit Bank AG şi Morgan Stanley au intermediat tranzacția în calitate de Bookrunners. S&P a atribuit ratingul BBB obligațiunilor emise de UniCredit Leasing.